Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Krievijā vismaz 64 bojāgājušie

Ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Krievijas pilsētā Kemerovā dzīvību zaudējuši vismaz 64 cilvēki, paziņojis Krievijas ārkārtas situāciju ministrs Vladimirs Pučkovs, vēsta Doždj.ru.

Pēc ministra teiktā, ēka ugunsgrēka rezultātā uzskatāma par ļoti nedrošu, tāpēc tajā esošie glābēji spiesti riskēt ar savu drošību vai dzīvību. Tomēr pēc nelaimes vairāki cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem, tāpēc viņu meklējumi ir jāturpina, skaidrojis Pučkovs.

Zināms, ka divi cilvēki jau pēc ugunsgrēka sākšanās bija iekāpuši liftā, lai steigtos lejā un izkļūtu no ēkas, taču tas iestrēdzis vai apturēts un abi cilvēki atrasti nosmakuši. Glābšanas dienests uzsver, ka ugunsgrēka laikā liftus nedrīkst izmantot, jo negadījuma dēļ jebkurā brīdī drošības apsvērumu dēļ var tikt izslēgta elektroapgāde.

Par incidenta faktu sākta krimināllieta par cilvēku nonāvēšanu nolaidības dēļ, ugunsdrošības prasību pārkāpumiem un tādu pakalpojumu sniegšanu, kas neatbilst drošības prasībām. Lietas izmeklēšanas ietvaros aizturēti četri cilvēki, vēsta Lenta.ru.

Ārkārtējo situāciju ministrijas sēdē iepriekš tika sniegta informācija, ka sabrukušas divas no trim tirdzniecības centrā esošajām kinozālēm. Pučkovs sacīja, ka tirdzniecības centrā palikuši vēl "atsevišķi termopunkti", kā arī uzsvēra, ka pagaidām nav noskaidrots, kurā vietā tirdzniecības centrā ugunsgrēks izcēlies. Ugunsgrēks sākās svētdien.

Iepriekš ziņots, ka Pučkovs licis tirdzniecības centru dzēst tikai no ārpuses. Savukārt viņa vietnieks Vladlens Aksjonovs pavēstīja, ka ēkas konstrukcijas ir ieliekušās, un pastāv iespēja, ka tā varētu sabrukt.

Sākotnējā izmeklēšanā noskaidrots, ka ugunsgrēks izcēlies bērnu batutu centrā, kur kāds no bērniem esot atnesis šķiltavas, pavēstīja Kemerovas apgabala gubernatora vietnieks Vladimirs Černovs.

Informācijas avots Kemerovas apgabala tehniskās uzraudzības dienestos tikmēr pavēstīja aģentūrai Interfax, ka ugunsgrēks varētu būt izcelies bojātas elektroinstalācijas dēļ.

Varasiestādes iepriekš paziņoja, ka ugunsgrēks varētu būt aizsācies iepirkšanā centra kinoteātrī, un tā rezultātā virs divām auditorijām iebrucis jumts.

Liesmas ēkā, kurā atrodas arī boulinga centrs, sauna un vairāki restorāni, pārņēmušas vairāk nekā 1000 kvadrātmetru lielu platību, vēstīja Krievijas mediji.

Līdzjūtību ugunsgrēka upuru tuviniekiem izteicis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Kemerovā dzīvo apmēram 530 000 cilvēku, un šī pilsēta atrodas Sibīrijas dienvidos nozīmīgā ogļu ieguves rajonā.

 

Saskaņā ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa

Top komentāri

jānis
j
Spriežot pēc attēliem, ēka ir kaste bez logiem. Gluži kā jebkurš lielveikals. No tāda evakuēties grūti. eh.
Trollis JT
T
Cerams... visu pasugu ugunsdrošības eksperti pēta šos gadījumus un mēģina izdarīt jel kādus derīgus secinājumus. Es padomāju... nez kas notiktu mūsu lielveikalos , kuros cilvēku kustībai paredzētās platības līdz pēdējam kvadrātcentimetram tā aizkrautas ar precēm, ka viens otram garām var paiet tikai berzējoties... kas notiktu pat pie nelielas trauksmes? Cilvēki samītu viens otru.
utte
u
Ar grandiozu uguņošanu sācies kārtējais valdīšanas periods puķiraškas carkam lisignomam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits