Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Uzbrukumu "Twitter" saista ar Gruzijas-Krievijas kara gadadienu

Ceturtdien notikušais hakeru uzbrukums mikroblogošanas vietnei Twitter vairākos plašsaziņas līdzekļos tiek saistīts ar Gruzijas un Krievijas kara gadadienu – šādā veidā mēģināts apklusināt kādu čivinātāju, kas vēstījis par notikumiem Gruzijā.CNN interneta vietne ziņo, ka par uzbrukuma mērķi tiek uzskatīts kāds blogeris ar iesauku Cyxymu.

Ar šo pašu vārdu viņš izveidojis profilus arī sociālās komunikācijas tīklā _Facebook_, kā arī blogu vietnē_ LiveJournal_. Lietotāju ar šādu vārdu _Facebook _drošības dienesta pārstāvji identificējuši kā uzbrukumu mērķi.Blogeris e-pastā CNN paudis viedokli, ka uzburkumi viņa profiliem ir politiski motivēti un laiks izvēlēts tā, lai tas sakristu ar Gruzijas un Krievijas konflikta gadadienu.Viņš pats sevi nosaucis par Džordžu (_George_). E-pastā viņš informējis, ka _Cyxymu _ir viņa dzimtās pilsētas nosaukums krievu valodā, uzrakstīts latīņu burtiem. Viņš apstiprināja, ka ir 34 gadus vecs un dzīvo Tbilisi, taču plašāku informāciju nesniedza, lai neatklātu savu identitāti.Džordžs uzskata, ka viņa vēstījumi varētu būt kādu sakaitinājuši tik lielā mērā, lai iniciētu šādu kiberuzbrukumu. Vienā no nesenajiem ierakstiem viņš vēstījis: "Kā Krievija gatavojās militārajai agresijai pret Gruziju, kā viņi trenēja karavīrus un vāca militāro aprīkojumu, kādas provokācijas tika organizētas pirms kara."Tāpat viņš esot rakstījis par reformām, kas pēdējā laikā ieviestas Gruzijā, lai arī cilvēkiem ārpus šīs valsts ir pietiekoši plaša informācija. Pēc viņa teiktā, galvenais vēstījumu mērķis bijis veicināt attiecību atjaunošanos starp Abhāzijas un Gruzijas ļaudīm. "Es pieņemu, ka tas varēja sakaitināt tos, kas ir kiberuzbrukuma autori un kas nekad nepieņems vienotas, neatkarīgas, demokrātiskas un plaukstošas Gruzijas ideju," vēsta Džordžs._Twitter _ceturtdien nedarbojās aptuveni divu stundu garumā. Tiek ziņots, ka, visticamāk, hakeri izmantojuši virkni inficētu datoru, lai sūtītu datus uz interneta lapu un to pārslogotu. Problēmas radās arī _Facebook _un _LiveJournal_._Facebook _meklējot uzbrukumu avotu un cer atrast personas, kas tajā bija iesaistītas, lai vērstos pret tām, ja vien tas būs iespējams.Arī Gruzijas valdība apstiprinājusi, ka tā izmeklē iespējamo saikni starp uzbrukumiem un lietotāju Tbilisi. Lai gan varas iestādēm vēl nav plašākas informācijas, tās izteikušas aizdomas, ka uzbrukumi nākuši no Krievijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits