Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vakarā Maskavā atkal sākušās aizturēšanas

Turpinoties protestiem pret varasiestāžu atteikumu reģistrēt neatkarīgos kandidātus Krievijas galvaspilsētas domes vēlēšanām, Maskavā sestdien atkal sākušās aizturēšanas.

Kā iepriekš ziņots, nesankcionētās protesta akcijas laikā pie Maskavas mērijas sestdien jau aizturēti vismaz 638 cilvēki. Vēlāk šis skaits pieaudzis līdz 938. 

Vienlaikus mediji ziņo, ka mediķu palīdzība bijusi nepieciešama vairāk nekā 70 cilvēkiem, kas cietuši demonstrāciju izklīdināšanas laikā.

Jau pirms akcijas sākuma tika aizturēti gandrīz visi nereģistrētie kandidāti un nogādāti dažādās Maskavas un Piemaskavas tiesās.

Taču sestdienas vakarā tiesas negaidīti pieņēma lēmumus nereģistrēto kandidātu lietu izskatīšanu atlikt, un viņi tika atbrīvoti.

Atbrīvotie nāca klajā ar aicinājumu protestētājiem, kas turpināja stihiskus gājienus Maskavas centra ielās, pulcēties Trubnajas laukumā, kur iepriekšējās nedēļas ik dienas notikuši nesankcionēti mītiņi.

Kad tur ieradās pirmie atbrīvotie neatkarīgie kandidāti, policijas īpašo uzdevumu vienības sāka sapulcējušos pūli izklīdināt un aizturēt atsevišķus laukumā esošo cilvēkus.

Neatkarīgais televīzijas kanāls Doždj ziņo, ka aizturēti vidū ir arī opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitniece Ļubova Soboļa, kuru tikai pirms stunda tiesa atbrīvoja.

Top komentāri

Андрей
А
Šādas nelikumīgas aizturēšanas sākās ar Maskavu, un aizies tālāk pa visām pilsētām, kur neļauj rīkot godīgas vēlēšanas. Var jau redzēt, ka Maskavas mērs ir ļoti nobijies un klusē, pat iepīkstēties šodien nav spējis. Kas vainīgs, tas bailīgs.
snm
s
Kad aizturēto skaits pieaugs līdz 142 miljoniem, viss būs kārtībā.
man interesē
m
Kur Pūķins meklēs patvērumu, kad viņš kritīs no troņa? Ņemot vērā visas slepkavošanas, Krievijā viņam draud izķidāšana.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits