Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vienotā Krievija par savu kandidātu Krievijas prezidenta vēlēšanām oficiāli izvirza Putinu

Krievijas valdošā partija "Vienotā Krievija" par savu prezidenta amata kandidātu nākamgad gaidāmajām vēlēšanām oficiāli izvirzījusi pašreizējo premjerministru Vladimiru Putinu.

""Vienotā Krievija" izvirza uz Krievijas prezidenta amatu mūsu līderi, partijas priekšsēdētāju Vladimiru Putinu. Apstiprināsim šo lēmumu atbilstoši valsts likumdošanai par Krievijas prezidenta vēlēšanām," teikts piektdien vakarā partijas mājaslapā ievietotajā paziņojumā, kurā partija uzrunā Krievijas iedzīvotājus saistībā ar 4.decembrī gaidāmajām parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanām.

"Vienotā Krievija" sevi nodēvējusi par "proprezidentālu partiju" un lūdz vēlētājus "balsot par tās kandidātiem ar [Krievijas prezidentu] Dmitriju Medvedevu priekšgalā".

"Tieši uzvarētājpartija veidos jauno valdību. Esam pārliecināti, ka, gūstot atbalstu visā valstī, Dmitrijs Medvedevs varēs izveidot jaunu, efektīvi funkcionējošu, gados jaunu, enerģiski vadošu komandu un vadīs Krievijas Federācijas valdību, lai turpinātu visu mūsu dzīves jomu modernizācijas darbu," saviem vēlētājiem saka partija.

Tāpat partija paziņoja, ka neatdos "mūsu Krieviju" tiem, kas grib to sagraut, apmānīt cilvēkus, izsakot tukšus un neizpildāmus solījumus.

Krievijas  parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanas notiks 4.decembrī, bet   Krievijas  prezidenta vēlēšanas notiks 4.martā.

24.septembrī "Vienotās   Krievijas" kongresā  tika nolemts, ka Medvedevs būs "Vienotās Krievijas" saraksta līderis decembrī paredzētajās parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanās. Kongresā  arī kļuva zināms, ka Putins būs partijas kandidāts martā plānotajās prezidenta vēlēšanās, bet Medvedevs pēc prezidenta vēlēšanām kļūs par premjerministru.

Putins 2008.gadā valsts vadību nodeva Dmitrijam Medvedevam, jo likums liedza viņam ieņemt trešo   prezidentūras  termiņu pēc kārtas.

Tā kā   Krievijā  prezidenta pilnvaru termiņš no četriem gadiem ir pagarināts līdz sešiem, teorētiski Putins var būt Krievijas  prezidents vēl divus termiņus līdz 2024.gadam, kad viņam pašam jau būs 72 gadi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits