Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Zatlers pieņēmis Putina uzaicinājumu uz Uzvaras dienas svinībām Maskavā

Latvijas prezidents Valdis Zatlers sanāksmes laikā Helsinkos ticies ar Krievijas premjeru Vladimiru Putinu, kurš izteicis ielūgumu Valsts prezidentam apmeklēt Otrā pasaules kara beigu atceres pasākumu Maskavā. Latvijas prezidents pieņēmis šo ielūgumu, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs iepriekš bija izteicies, ka Latvijas prezidents nesaņems oficiālu (rakstisku) ielūgumu uz Uzvaras dienas svinībām, taču viņš ir gaidīts viesis Maskavā. Krievijas galvaspilsētā 9.maijā tiks pieminēta 65.gadadiena kopš PSRS un sabiedroto uzvaras Otrajā pasaules karā.

Pirms pieciem gadiem Latvijas prezidente Vaira Vīķe—Freiberga kā vienīgā no Baltijas valstu līderiem apmeklēja 9.maija svinības Maskavā, bet izmantoja šo gadījumu, lai paskaidrotu pasaulei, ka Baltijas valstīm 1945.gada 9.maijs nozīmēja nevis uzvaru, bet gan vienas okupācijas beigas un otras okupācijas sākumu.

Helsinkos trešdien notika Baltijas jūras reģiona valstu līderu sanāksme, kurā piedalījās arī V.Putins. Krievijas premjera un Latvijas prezidenta sarunas laikā V.Putins ierosinājis uzlabot abu valstu politiskās un ekonomiskās attiecības, ziņo aģentūra RIA Novosti. «Domāju, ka pauzi mūsu politiskajos kontaktos un zināmo pārrāvumu tirdzniecības un ekonomiskajos sakaros nepieciešams pārvarēt, aizpildīt,» teica V.Putins.


 Pēc viņa domām, Krievijas un Latvijas attiecību uzlabošana palīdzētu novērst pieļautās kļūdas. «Smagās sekas ne tikai rāda mums pareizo sadarbības ceļu, bet arī spiež mums atjaunot tradicionālos ekonomiskos sakarus,» secina V.Putins. Viņš ievērojis, ka uzņēmēji izrāda lielu interesi par sadarbību. Pēc viņa domām, arī valsts orgāni esot gatavi veicināt «veselīgu interesi». V.Zatlers piekritis Krievijas premjeram, jo uzņēmēji jau cenšoties uzlabot abu valstu ekonomiskās attiecības.

Gan Valsts prezidents, gan arī Krievijas premjerministrs pozitīvi novērtējā Starpvaldību komisijas nozīmi abu valstu ekonomisko attiecību veicināšanā un vienojās strādāt, lai drīzumā tiktu sasaukta nākamā Starpvaldību komisijas sēde. Tāpat viņi apsprieda darbu pie saskaņošanā esošajiem līgumu un vienošanos projektiem.

Abas amatpersonas pārrunāja arī Latvijas un Krievijas sadarbību tranzīta jautājumos, īpaši atzīmējot, ka arī pēdējā gada laikā tranzīta līmenis nav būtiski samazinājies. Kā nozīmīgu tranzīta virzienu Latvijas prezidents un Krievijas premjers atzina arī nemilitāro kravu tranzītu uz Afganistānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits