Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Google bloķē ar Irānu saistītus "troļļu" kontus

ASV interneta tehnoloģiju kompānija Google ceturtdien paziņoja, ka ir bloķējusi YouTube kanālus un citus kontus dezinformācijas kampaņai, kura ir saistīta ar Irānu. Pirms tam līdzīgus soļus bija spēruši sociālo mediju uzņēmumi Facebook un Twitter.

Google pavēstīja, ka sadarbībā ar kiberdrošības firmu FireEye ir konstatējusi šo kontu saistību ar Irānas raidorganizāciju Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB) dezinformācijas centienos, kas attiecas uz laiku vismaz no 2017. gada janvāra. 

"Mēs identificējām un apturējām vairākus kontus, kuri bija saistīti ar IRIB, kas slēpa to saistību ar šiem centieniem," paziņoja Google viceprezidents Kents Vokers.

"Šāda tipa ietekmes operācijā iesaistītie pārkāpj mūsu politiku, un mēs ātri aizvācam šādu saturu no mūsu servisiem un apturam šos kontus," sacīja Vokers.

Google kļuvis par kārtējo interneta servisu, kas vēršas pret dezinformācijas centieniem no Krievijas un Irānas puses. Šādu kampaņu mērķis ir veicināt nesaskaņas un apjukumu pirms novembrī gaidāmajām ASV Kongresa starpvēlēšanām.

Tehnoloģiju milzis Google paziņoja, ka ir bloķējis 39 YouTube kanālus, kas ASV bija savākuši pavisam 13 466 skatījumus attiecīgiem video, kā arī apturējis sešus Blogger kontus un 13 kontus savā sociālajā tīklā Google+.

"Papildus datiem, ko mēs saņēmām no FireEye, mūsu komandas ir izmeklējušas plašāku aizdomīgu kontu loku, kas saistīti ar Irānu un iesaistījušies šajos centienos," vēstīja Google.

Google arī paziņoja, ka ir bloķējusi kādas valsts atbalstītus pikšķerēšanas uzbrukumus, kuros bezmaksas e-pasta lietotājiem bijuši nosūtīti maldinoši paziņojumi, lai izmānītu no viņiem paroles vai citu informāciju.

Top komentāri

liekulības tirgus
l
Google bloķē ar Irānu saistītus "troļļu" kontus, bet Ķīnas totalitārajam režīmama speciāli veido jaunu pārlūku, kas ierobežotu komunistiem netīkamus meklēšanas rezultātus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits