Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Hamās sagrābto ķīlnieku radinieki dodas protesta gājienā uz Jeruzalemi

Palestīniešu teroristiskā grupējuma Hamās sagrābto ķīlnieku radinieki otrdien devušies piecu dienu gājienā no Telavivas uz Jeruzalemi, lai pieprasītu valdībai aktīvāku rīcību tuvinieku atbrīvošanā.

63 kilometrus garo gājienu organizē Ķīlnieku un pazudušo ģimeņu forums, kas tika izveidots pēc "Hamās" 7.oktobra uzbrukuma Izraēlai, kurā tika noslepkavoti aptuveni 1400 cilvēku, bet vēl 240 sagrābti par ķīlniekiem.

Gājiena iniciators ir Juvals Harans, kura tēvs Avšaloms tika nogalināts, bet kura māte Šošana kopā ar sešiem citiem ģimenes locekļiem tika sagūstīta.

Vairāk nekā 100 cilvēki devās ceļā no laukuma pie Telavivas Mākslas muzeja. Vairāki gājiena dalībnieku plakāti aicināja valdību ātrāk vienoties par ķīlnieku atbrīvošanu.

Pēdējās dienās medijos parādījās ziņas par sarunām starp Izraēlu un "Hamās". Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien intervijā telekanālam NBC minēja iespēju, ka varētu tikt panākta vienošanās par ķīlnieku atbrīvošanu.

"Hamās" militārais spārns pirmdien apsūdzēja Izraēlas varasiestādes, ka tās kavē Kataras virzītās sarunas par iespējamo ķīlnieku atbrīvošanu apmaiņā pret "200 bērniem un 75 sievietēm", kas tiek turēti Izraēlas cietumos.

Ķīlnieku un pazudušo ģimeņu forums pieprasīja valdībai atklāt, kādas prasības tā ir izvirzījusi sarunās par ķīlnieku atbrīvošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits