Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Islāma valsts uzņemas atbildību par uzbrukumu atpūtniekiem Tunisijā

Džihādistu grupējums Islāma valsts sestdien uzņēmies atbildību par iepriekšējā dienā notikušo uzbrukumu atpūtniekiem netālu no Tunisijas kūrortpilsētas Sūsas, kurā nogalināti 38 cilvēki.

Kā norādīts grupējuma paziņojumā, kas publiskots tviterī, uzbrucējs Abu Jahja al Kairavani bijis "kalifāta kareivis", kas vērsies "pret Islāma valsts ienaidniekiem un izvirtības perēkli [tūrisma kompleksā] Port el Kantaoui", savukārt lielākā daļa upuru pārstāvējuši valstis, kas "veido krusta karu apvienību pret kalifātu".

Tunisijas premjerministrs Habibs Esids tikmēr paziņojis, ka uzbrukumā dzīvību zaudējuši 38 cilvēki. Šis skaitlis neietver pašu uzbrucēju, ko nošāvusi policija. Lielākā daļa upuru ir briti, bet nogalināto skaitā ir arī Vācijas, Beļģijas, Francijas un Īrijas pilsoņi. Ievainoti vēl 36 cilvēki, desmit no viņiem cietuši smagi.

Sākotnēji tika ziņots, ka uzbrukumu rīkojuši divi cilvēki, taču vēlāk Tunisijas drošības lietu ministrs Rafiks Čelli paziņoja, ka uzbrucējs darbojies viens. Pēc viņa teiktā, tas bijis students, ka iepriekš nebija nonācis tiesībsargāšanas iestāžu uzmanības lokā vai iekļauts potenciālo džihādistu sarakstos.

Viņš nācis pa pludmali, slēpjot savu Kalašņikova automātu zem saulessarga, un tad atklājis uguni uz atpūtniekiem, bet tad viņš caur peldbaseinu iekļuvis viesnīcā, šaujot uz sastaptajiem cilvēkiem.

Pēc martā notikušā islāmistu uzbrukuma Tunisas Nacionālajam Bardo muzejam, kurā tika noslepkavots 21 ārvalstu tūrists un policists, Tunisijā pastiprināti drošības pasākumi.

Islāma valsts ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas zvērības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits