Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Uber un Careem Saūda Arābijā rekrutē tūkstošiem sieviešu taksometru vadīšanai

Pēc tam, kad Saūda Arābijā pieņemts vēsturiskais lēmums atcelt aizliegumu sievietēm vadīt automašīnu, kas stāsies spēkā 2018. gada jūnijā, taksometru pakalpojumu sniedzēji Uber un Apvienotajos Arābu Emirātos bāzētā firma Careem mudinājusi sievietes kļūt par taksometru vadītājām, vēsta CNN.

Kompānijas par sieviešu iesaistīšanu taksometru pārvadājumos sāka interesēties jau uzreiz pēc dekrēta pieņemšanas pērn septembrī, ar kuru paredzēts līdz šā gada vasarai atcelt aizliegumu sievietēm sēsties pie transportlīdzekļa stūres.

Šobrīd klientu lielāko bāzi abām kompānijām veido tieši sievietes, kurām bieži vien nav cita veida, kā pārvietoties nepavadītām. Jāatgādina, ka Saūda Arābijā sieviešu tiesības aizvien ir ļoti ierobežotas, piemēram, nav pieņemts, ka sieviete viena bez pavadoņa iet ārpus mājokļa.

Šobrīd pilnīgi visi abu minēto taksometru pakalpojumu sniedzēju šoferi ir vīrieši, galvenokārt Saūda Arābijas pilsoņi, kuri brauc ar privātajiem transportlīdzekļiem, taču nu pēc aizlieguma atcelšanas kompānijas gatavojas savās rindās uzņemt taksometru vadītājas-sievietes. Pēc karaliskā dekrēta, ar kuru atcelts aizliegums, Careem nāca klajā ar 90 minūšu ilgām, sievietēm paredzētām apmācību sesijām Saūda Arābijas pilsētās. Apmācības paredzētas sievietēm, kurām jau ir derīga autovadītāja apliecība (līdz šim tāda bija jāiegūst ārzemēs) un kuras ir ieinteresētas kļūt par taksometru vadītājām. Apmācībās tiks skaidroti šīs valsts ceļu satiksmes noteikumi, klientu apkalpošanas smalkumi un tas, kā izmantot mobilo lietotni. Kompānija jau esot saņēmusi vairākus tūkstošus pieteikumu un plāno līdz jūnijam pakalpojumu sniegšanā iesaistīt 10 000 sieviešu.

Tikmēr Uber plāno atvērt tieši sieviešu rekrutēšanai paredzētus apkalpošanas centrus, kuros būs iespēja saņemt visu nepieciešamo informāciju par apmācību, kā arī aizpildīt dokumentāciju.

Jāatgādina, ka pērn septembrī, vien nedēļu pēc tam, kad pazīstams Saūda Arābijas garīdznieks apvainoja sievietes, norādot, ka tām "ir tikai ceturtā daļa no vīriešu prāta spējām", tāpēc tās nedrīkstētu vadīt automašīnu, Saūda Arābijas karalis izdeva dekrētu, saskaņā ar kuru sievietes drīkstēs iegūt autovadītāja apliecību

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits