Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Arābu līga aicina rīkot sarunas starp Sīrijas valdību un opozīciju

Arābu līgas valstu ārlietu ministri svētdien ārkārtas sanāksmē Ēģiptes galvaspilsētā Kairā aicināja 15 dienu laikā sarīkot sarunas Kairā starp Sīrijas valdību un opozīciju. Aicinājums paredz, ka abas puses tiktos sarunās Arābu līgas mītnē Kairā.

Arābu līgas ārkārtas sanāksme tika rīkota pēc Persijas līča valstu pieprasījuma, lai apspriestu humānās situācijas krasu pasliktināšanos Sīrijā un pasākumus, kas palīdzētu izbeigt asinsizliešanu šajā valstī.

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) augstā cilvēktiesību komisāre Navi Pillaja piektdien paziņoja, ka nemieros  Sīrijā kopš to sākuma marta vidū gājuši bojā vairāk nekā 3000 cilvēki, lielākoties neapbruņoti protestētāji pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Arābu līgas ārlietu ministri vispirms tikās trīs stundu ilgā sēdē bez Sīrijas pārstāvja piedalīšanās, bet pēc tam rīkoja sarunas ar Sīrijas diplomātiem.

Sanāksmes vadītājs Kataras premjerministrs šeihs Hamads bin Džasims al Tani paziņoja, ka Arābu līga nolēmusi kontaktēties ar Sīrijas valdību un opozīciju, lai panāktu "nacionālu dialogu Arābu līgas mītnē un tās vadībā 15 dienu laikā". Šo Arābu līgas lēmumu atbalstīja visas dalībvalstis, lai gan Sīrija izteica iebildumus.

Daži sanāksmes delegāti bija aicinājuši apturēt Sīrijas dalību Arābu līgā, bet šāds lēmums netika pieņemts. Sīrijas dalības apturēšanai būtu vajadzīgs divu trešdaļu Arābu līgas dalībvalstu atbalsts.

Saūda Arābija un citas Persijas līča valstis ir atsaukušas savus vēstniekus no Sīrijas tur notiekošās vardarbības pret protestētājiem dēļ.

Sīrijas vēstnieks Arābu līgā Jusufs Ahmads apgalvoja, ka protestētāji saņemot ieročus no Izraēlas, kā arī "loģistikas atbalstu no arābu valstīm".

Sīrijas valdība vaino valstī notiekošajos nemieros bruņotas bandas un "teroristus", kurus atbalstot ārvalstu spēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits