Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ASV atjauno finanšu palīdzību palestīniešiem

ASV prezidents Džo Baidens atjaunojis Savienoto Valstu finanšu palīdzību palestīniešiem 235 miljonu dolāru (198 miljonu eiro) apjomā, vienlaikus solot īstenot centienus, lai panāktu divu valstu atrisinājumu izraēliešu un palestīniešu konfliktam.

ASV atjaunos finansējumu ANO palestīniešu bēgļu aģentūrai (UNRWA), ko Baidena priekšgājējs Donalds Tramps bija apturējis.

ASV atvēlēs 150 miljonus dolāru šai ANO aģentūrai, 75 miljonus ekonomikas un attīstības projektu atbalstam Rietumkrastā un Gazas joslā un vēl desmit miljonus dolāru miera centienu īstenošanai, pavēstīja ASV Valsts departaments.

Telefonsarunā ar Jordānijas karali Abdullu II Baidens "apstiprināja, ka Savienotās Valstis atbalsta divu valstu atrisinājumu izraēliešu un palestīniešu konfliktam", teikts Baltā nama paziņojumā.

ASV atbalsts palestīniešiem "kalpo svarīgām ASV interesēm un vērtībām kā līdzekļi, lai virzītos uz sarunu ceļā panāktu divu valstu atrisinājumu", norādīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Jaunais ASV finansējums UNRWA tomēr ir krietni mazāks par 355 miljoniem dolāru, ko šai ANO aģentūrai ASV piešķīra 2016.gadā.

ASV Valsts departamenta preses sekretārs Neds Praiss pieļāva, ka var sekot arī vēl cits finansējums, vienlaikus norādot, ka ASV arī iedrošina citus donorus darīt vairāk.

Jaunais finansējums tiek piešķirts papildus 15 miljoniem dolāru, ko ASV piešķīrušas palestīniešiem Covid-19 krīzes risināšanai.

UNRWA norādījusi, ka tās vajadzības palielinājušās Covid-19 krīzes dēļ, kā arī smagās situācijas dēļ, kādā palestīnieši atrodas karā cietušajā Sīrijā un problēmu māktajās Libānā un Jordānijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits