Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV lūdz Irānu "atriebties proporcionāli"; Teherāna sola bargu atmaksu

Vašingtona lūgusi Teherānu, lai tā, ja gadījumā izšķirtos par atbildi uz Irānas bruņoto spēku ģenerāļa Kasama Sulejmani nogalināšanu Irākā ASV raķešu triecienā, atbildētu proporcionāli, paziņoja Irānas Revolucionārās gvardes komandiera vietnieks Ali Fadavi.

Dažas stundas pēc uzbrukuma amerikāņi "piektdienas rītā ķērās pie diplomātiskiem līdzekļiem", Irānas valsts televīzijai piektdien sacīja Revolucionārās gvardes kontradmirālis Fadavi.

Viņi "pat sacīja - ja jūs gribat atriebties, atriebieties proporcionāli tam, ko mēs izdarījām", Fadavi teiktais citēts raidsabiedrības tīmekļa vietnē.

Fadavi konkrēti neminēja, kā Irāna saņēmusi šo vēstījumu.

Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs citā televīzijas intervijā piektdienas vakarā sacīja, ka "Šveices vēstnieks šorīt no amerikāņiem nodeva muļķīgu vēstījumu".

Šveices amatpersona "tika izsaukta un rakstveidā saņēma apņēmīgu atbildi uz amerikāņu nekaunīgo vēstuli", piebilda ministrs.

Šveices Ārlietu ministrija sestdien apstiprināja, ka tās pilnvarotais lietvedis, kad piektdienas rītā izsaukts uz Irānas Ārlietu ministriju, nodevis irāņiem vēstuli no Vašingtonas.

Kopš ASV un Irānas saišu saraušanas 1980.gadā ASV intereses Irānā pārstāv Šveices vēstniecība Teherānā.

ASV nav tādās pozīcijās, lai noteiktu, kāda būs Irānas atbilde, sacīja Fadavi.

"Amerikāņiem jāgatavojas bargai atmaksai. Šī atmaksa neaprobežosies ar Irānu," viņš brīdināja.

"Pretošanās fronte ar tās plašo ģeogrāfiju ir gatava īstenot šo atmaksu," piebilda Fadavi, izsakoties par Irānas sabiedrotajiem Tuvajos Austrumos.

Piektdien ASV raķešu triecienā pie Bagdādes lidostas tika nogalināti desmit cilvēki - pieci irākieši un pieci irāņi, arī Irānas Revolucionārās gvardes vienības Kudsas spēki komandieris ģenerālis Sulejmani un Irākas militārā grupējuma Hashed al Shaabi (Tautas mobilizācijas spēki) vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss.

Šis raķešu trieciens bija vērsts pret ietekmīgo Irānas ģenerāli Sulejmani un tika īstenots pēc ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojuma.

Sestdien Bagdādē notika Sulejmani, Muhandisa un pārējo ASV trieciena upuru bēru ceremonija. Tajā piedalījās tūkstošiem cilvēku, arī Irākas premjerministrs Adels Abdelmahdi un ekspremjers Nuri al Maliki.

Top komentāri

diena smird
d
nav saprotams kaapeec ir jaapublicee pasaskas un tukshi draudi
Paga
P
Nu šeit Tramps ir pārrēķinājies!. Pirmkārt, tas radīs ASV problēmas ar sabiedrotajiem, kā Turcija, Pakistāna, Francija, un Lielbritānija, u.c. Otrkārt, strauji augs cenas naftai, kur lielākais visā tajā vinnētājs būs Krievija ar savu lēto naftu. Latvijas ekonomikai ASV un Irānas kautiņs nav ne mazākā mērā izdevīgs.
psihene
p
Proporcionåli nozīmē ka USA lūdz nokillēt kādu savu ģenrāli ? Kaut gan pēc civilizācijas gan asinsatriebïbas normām adekvāti nozīmê ka soda slepkavības pasūtītāju. Tad ko tad tā USA galu galā lūdz vai drïzåk priekš Latvijas un pārējiem mērkaķiem tiek pasniegts trakomåjas cirks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits