Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dalailama islāmu dēvē par miera reliģiju un aicina uz dialogu ar Islāma valsti

Teroristu grupējums Islāma valsts nodara ļaunumu ar savu neiecietību, tomēr dialogs ar šo ekstrēmistu bruņoto formējumu ir vitāli svarīgs, pirmdien itāļu laikrakstā La Stampa publicētā intervijā apgalvo Tibetas budistu līderis Dalailama."Islāms ir miera reliģija. Tie, kas ir neiecietīgi, nodara ļaunumu savai ticībai, saviem brāļiem," Bangalorā, Indijas dienvidos, kur viņš piedalījās miera un ekonomikas forumā, sacīja tibetiešu līderis.

Zinot to, "ir jābūt dialogam, arī ar Islāma valsti", viņš norādīja.Vaicāts, kā tas būtu panākams, viņš sacīja: "Caur dialogu. Ir jāklausās, lai saprastu, lai cienītu citu cilvēku, neskatoties ne uz ko. Cita ceļa nav."Islāma valsts ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.Grupējums uzņēmies atbildību par Parīzē 13. un 14.novembrī notikušo slaktiņu, kurā tika nogalināti 130 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits