Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Irāka veikusi uzlidojumu Islāma valsts komandieru sanāksmei Sīrijā

Irākas iznīcinātāji svētdien veikuši uzlidojumu teroristu organizācijas Islāma valsts komandieru sanāksmei Sīrijas austrumos, paziņoja Irākas premjerministra birojs.

Tas norādīja, ka uzlidojums noticis pēc premjera Haidera al Abadi rīkojuma, un tā mērķis bijis "Islāma valsts komandieru sanāksme uz dienvidiem no Dušašijas Sīrijas teritorijā".

Dušašija ir tuksnešains apvidus Sīrijas Hasekes provincē, kur ASV atbalstītā kurdu vadītā alianse cīnās pret džihādistiem.

Uzlidojumā piedalījušies iznīcinātāji F-16, un tas bijis veiksmīgs, ziņu aģentūrai AFP teica Irākas drošības struktūru mediju centra pārstāvis ģenerālis Jahja Rasuls.

Mediju centrs vēlāk publiskoja videomateriālu, kurā redzama eksplozija ēkā, kas, pēc visa spriežot, bija uzbrukuma mērķis.

Savukārt Irākas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka uzbrukums koordinēts ar Sīrijas valdību un ASV vadīto koalīciju.

"Pēc informācijas saņemšanas par mērķi sadarbībā ar Sīrijas valdību un koordinācijā ar koalīcijas spēkiem Irākas gaisa spēku F-16 vadīja triecienus Islāma valsts komandpostenim desmit kilometrus no Irākas robežas Sīrijas teritorijā," sacīja Irākas Aizsardzības ministrijas padomnieks ģenerālis Mohammeds al Askari.

Mērķis "tika pilnībā iznīcīnāts un visas [Islāma valsts] amatpersonas tajā tika nogalinātas," sacīja Askari, neminot nogalināto skaitu.

19. aprīlī Irāka paziņoja, ka veikusi uzlidojumu teroristu organizācijai Islāma valsts Sīrijas Deir ez Zoras provincē, nogalinot 36 tās kaujiniekus.

Irāka arī pagājušajā gadā veica uzlidojumus Islāma valsts mērķiem Sīrijā.

Irākas valdība decembrī pasludināja uzvaru pār Islāma valsti. Pateicoties ASV vadītās koalīcijas atbalstam,  Irākas valdībai ir izdevies atgūt kontroli pār visām teritorijām, ko Islāma valsts sagrāba 2014. gadā un 2015. gadā.

Taču Islāma valsts šūniņas joprojām spēj sarīkot uzbrukumus Irākā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits