Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Irākas armija džihādistus patriec no Mosulas lidostas

Irākas spēkiem izdevies savā kontrolē pārņemt Mosulas lidostu, kas atrodas pilsētas rietumu daļā un līdz šim bija teroristu grupējuma Islāma valsts kontrolē. Operācija ilga vairākas stundas, turklāt pēc tam, kad lidostas teritoriju bija ieņēmuši Irākas spēki un no turienes patriekuši teroristus, Islāma valsts kaujinieki lidostu no ārpuses sāka apšaudīt ar mīnmetējiem, vēsta BBC.

Džihādisti ir iznīcinājuši lidostas skrejceļu, bet tam arī šādā stāvoklī ir vērtība, no Mosulas ziņo BBC Tuvo austrumu korespondents Kventins Samervils. Lidostas teritorijas kontrolēšana palīdzēs Irākas spēkiem uzraudzīt dienvidu puses ceļus, kas ved iekšā Mosulā.

Mosulas lidostas atgūšanas operācijā līdz ar Irākas spēkiem piedalījās arī ASV vadītās koalīcijas karavīri no citām valstīm, taču netiek atklāts, tieši no kurām.

Aizvien turpinās vērienīga operācija visas Mosulas pārņemšanai valdības spēku kontrolē. Tajā iesaistīti gan vairāki tūkstoši karavīru, gan tiek likti lietā smagie ieroči un aviācija. Virs Mosulas rietumu daļas arī izkaisītas skrejlapas, brīdinot civiliedzīvotājus par gaidāmo ofensīvu. ANO uzskata, ka pilsētā varētu būt iesprostoti aptuveni 650 tūkstoši civiliedzīvotāju, bet aptuveni 160 tūkstoši savas mājas varētu būt pametuši, lai dotos bēgļu gaitās. 

Jāatgādina, ka Islāma valsts džihādisti Mosulu ieņēma 2014.gadā.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits