Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Irākas armija plāno aplenkt Islāma valsti

Irākas drošības spēki plāno aplenkt Tikrītu, pirms ar uzbrukumu padzīt no turienes teroristiskā grupējuma Islāma valsts kaujiniekus, trešdien paziņojušas militārpersonas.

Piedaloties aptuveni 30 000 irākiešu karavīru un zemessargu, Irākas armija pirmdien sāka uzbrukumu Islāma valsts kaujinieku pozīcijām Tikrītā un tās apkārtnē.

Ar reaktīvo iznīcinātāju un helikopteru atbalstu drošības spēki dodas uz trīs galvenajām frontēm Tikrītas, Dauras un Alemas virzienā, bet viņus kavē pašnāvnieki spridzinātāji, snaiperi un kaujinieku izliktas slēptas mīnas.

Pašreiz operācijas vērstas uz to, lai neļautu Islāma valstij veikt jaunus uzbrukumus un nogrieztu apgādes līnijas, lai nepieļautu ieroču un papildspēku ieplūšanu Tikrītā.

Nākamais solis būs pilsētu pilnīga aplenkšana, paziņoja ģenerālleitnants Abdels Amirs al Zaidi, piebilstot, ka pēc tam sekos uzbrukums.

Irākas spēki vēl nav ieņēmuši Dauru un Alemu, kas atrodas uz dienvidiem un ziemeļiem no Tikrītas.

Zaidi norādīja, ka pirmdien sāktā operācija jau ir devusi rezultātus, jo nodrošināti reģioni tālāk Salāh ed Dīnas provincē un džihādisti piespiesti pārgrupēties.

"Pirmā kaujas fāze, lai atbrīvotu Salāh ed Dīnu, bijusi pilnīgi veiksmīga un paveikta rekordlaikā," uzsvēra ģenerālleitnants.

"Mūsu spēki virzās uz priekšu pakāpeniski, lai gan tos kavē spridzekļi uz ceļiem un snaiperu apšaudes," viņš piebilda.

Šī ir lielākā Irākas armijas ofensīva, kopš Islāma valsts sagrāba savā kontrolē plašas teritorijas Irākas ziemeļos un rietumos.

Atšķirībā no iepriekšējiem uzbrukumiem šoreiz Irākas spēkus ar gaisa uzlidojumiem neatbalsta ASV vadītās koalīcijas lidmašīnas.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits