Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Irākas policiju apsūdz civiliedzīvotāju linča tiesās

Cilvēktiesību aizstāvju organizācija Amnesty International paziņojusi, ka tās rīcībā nonākušas ziņas par civiliedzīvotāju noslepkavošanu ciematos uz dienvidiem no Mosulas - pilsētas, kas ir pēdējais lielākais džihādistu grupējuma Islāma valsts bastions Irākā un par kuras kontroli kopš oktobra vidus notiek sīvas kaujas. Amnesty International ziņo, ka civiliedzīvotājus spīdzinājuši un noslepkavojuši Irākas policijas uniformās tērpti vīri.

Organizācijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc spīdzināšanas varētu būt nošauti pat seši civiliedzīvotāji. Viņi tikuši turēti aizdomās par saistību ar džihādistiem. 

Amnesty International pārstāvji apmeklējuši vietas, kur, kā viņi uzskata, notikusi linča tiesa. Pēc viņu rīcībā esošās informācijas, sagūstīti aptuveni 10 vīrieši un viens pusaudzis. Tas noticis 21.oktobrī, četras dienas pēc Mosulas ofensīvas sākuma. Cilvēki bēguši no pilsētas un nonākuši nelielas bruņotu, Irākas policijas uniformās tērptu vīru grupas rokās. Cilvēki esot sisti ar vadiem un ieroču laidēm, arī spārdīti ar kājām. Tāpat cilvēkiem likts nogulties zemē, un bruņotie vīri viņiem apkārt zemē raidījuši šāvienus.

Pēc tam trīs vīrieši nošķirti no kopējās grupas un spīdzināti īpaši nežēlīgi, pirms nošauti. Viņu mirstīgās atliekas atrastas pēc piecām dienām. Pēc nedēļas netālu atrasts ceturtais noslepkavotais vīrietis.

Pašlaik Irākas valdība nav sniegusi oficiālu komentāru par Irākas policijai veltītajām apsūdzībām.

"Kad sākās Mosulas atbrīvošanas operācija, Irākas premjers skaidri uzsvēra - jebkādi pārkāpumi no Irākas bruņotajiem spēkiem un to sabiedrotajiem netiks paciesti. Tagad ir laiks to pierādīt," norādījis organizācijas pārstāvis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits