Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Irākas premjers: Vairums Islāma valsts kaujinieku ir ārzemnieki

Irākas premjerministrs Haiders al Abadi otrdien paziņojis, ka lielākā daļa teroristu organizācijas "Islāma valsts" kaujinieku esot ārzemnieki.

Ierodoties Parīzē uz ASV vadītās koalīcijas sanāksmi, Abadi žurnālistiem sacīja, ka ārvalstu džihādistu plūsma Irākā ir lielāka nekā iepriekš.

"Pastāv starptautiska problēma, tā ir jārisina," uzsvēra premjers.

Viņš sacīja, ka vēl pavisam nesen aptuveni seši no desmit kaujiniekiem bija irākieši, bet pārējie - ārzemnieki. Tagad situācija esot pretēja.

"Islāma valsts" rada jaunu kaujinieku paaudzi, kas ziedojas idejai un ir ideoloģiski apstrādāta. "Viņi ir gatavi mirt, bet nav pašnāvnieki spridzinātāji," norādīja Abadi, piebilstot, ka atšķirībā no pašnāvniekiem spridzinātājiem šie kaujinieki ir gatavi ne tikai ziedot savu dzīvību, bet arī cīnīties, radot bīstamu armiju.

Jau vēstīts, ka ASV vadītās koalīcijas valstis, kas veic uzlidojumus "Islāma valsts" pozīcijām Irākā un Sīrijā, otrdien pulcējas uz tikšanos Parīzē.

Sanāksmē piedalīsies ministri no 20 valstīm, kas apspriedīs stratēģiju cīņai pret "Islāma valsti" un ilgstošus politiskus risinājumus Irākas krīzei, atklāja Francijas Ārlietu ministrija.

Abadi sanāksmē izklāstīs savas valdības plānu Irākas pilsētas Ramādī atgūšanai.

"Islāma valsts" 17.maijā ieņēma Irākas Ramādī pilsētu, kas ir lielākais koalīcijas zaudējums, kopš tā sāka gaisa triecienus pret teroristiem pagājušā gada augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits