Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Irāna naktī raidījusi uz Izraēlu simtiem lidrobotu un raķešu

Izraēlai un tās sabiedrotajiem naktī uz svētdienu izdevies pārtvert lielāko daļu no vairāk nekā 200 bezpilota lidaparātiem un raķetēm, ko Irāna raidīja pret Izraēlu, paziņojusi Izraēla.

ASV prezidents Džo Baidens apliecināja Izraēlai, ka Savienoto Valstu atbalsts tai ir nelokāms, un sacīja, ka ASV palīdzējušas Izraēlai notriekt gandrīz visus dronus un raķetes.

Izraēla ziņoja, ka raķetes trāpījušas dažās vietās valsts teritorijā, tai skaitā armijas bāzē dienvidos, un viens cilvēks ir ievainots.

Izraēlā naktī skanēja sirēnas un Jeruzalemē bija dzirdams sprādzienu troksnis, pretgaisa aizsardzības sistēmām notriecot objektus virs pilsētas.

Irāna svētdienas rītā paziņojusi, ka atbildes akcija uz Izraēlas uzbrukumu Irānas konsulātam Damaskā, "var tikt uzskatīta par noslēgušos".

Irānas pastāvīgā misija pie ANO Ņujorkā pavēstījusi, ka sestdienas vakarā uzsāktais uzbrukums esot bijusi atbilde uz Izraēlas "agresiju pret diplomātisko objektu Damaskā". Misija piebildusi, ka šis jautājums var tikt "uzskatīts par izsmeltu".

Tomēr gadījumā, ja "Izraēlas režīms pieļaus vēl vienu kļūdu, Irānas atbilde būs ievērojami smagāka," teikts Irānas misijas paziņojumā, kas izplatīts sociālās saziņas vietnē "X"..

Kā ziņots, Izraēla atrodas trauksmes stāvoklī, kopš 1.aprīlī notikušā uzbrukuma Irānas diplomātiskajai pārstāvniecībai Damaskā, kurā tika nogalināti 16 cilvēki, tajā skaitā divi irāņu ģenerāļi. Šajā triecienā Teherāna apsūdz Izraēlu un draudējusi ar atbildes triecienu.

Situācija turpināja eskalēties, kad Irānas Revolucionārās gvardes jūras spēki Persijas līcī sestdien sagrāba konteinerkravas kuģi, kas it kā saistīts ar Izraēlu.

Pēc tam ASV prezidents Baidens pārtrauca nedēļas nogales atpūtu Delavērā un sestdien atgriezās Vašingtonā uz steidzamām konsultācijām par situāciju Tuvajos Austrumos.

Savukārt Izraēlas ārlietu ministrs Israels Kacs atlicis plānoto vizīti Austrijā.

Tikmēr Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu sasauca kara kabineta sēdi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits