Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Irāna nenodos ASV avarējušās Ukrainas pasažieru lidmašīnas melnās kastes

Irāna nenodos ASV melnās kastes no Ukrainas pasažieru lidmašīnas, kuras katastrofā pie Teherānas trešdien gāja bojā 176 cilvēki.

"Mēs neatdosim melnās kastes ražotājiem [Boeing] un amerikāņiem," Irānas Civilās aviācijas organizācijas vadītāja Ali Abedzades sacīto citēja ziņu aģentūra Mehr.

Abedzade paziņoja, ka vēl nav skaidrs, uz kuru valsti melnās kastes tiks sūtītas analizēšanai.

Irānas attiecībās ar ASV pašlaik valda īpaši liels saspīlējums.

Neilgi pēc aviokatastrofas Irāna paziņoja, ka atrastas avarējušā lidaparāta Boeing 737 abas melnās kastes, kas ieraksta lidojuma datus un sarunas pilotu kabīnē un ir būtiski svarīgas avārijas cēloņu noskaidrošanai.

Abedzade sacīja, ka saskaņā ar starptautiskajiem aviācijas noteikumiem valstij, kurā aviokatastrofa ir notikusi, ir tiesības veikt tās izmeklēšanu.

"Šo negadījumu izmeklēs Irānas aviācijas organizācija, bet arī Ukrainas pārstāvji varēs būt klāt izmeklēšanā," viņš piebilda.

Irāna, Ukraina un ASV ir Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas (ICAO) dalībvalstis un saskaņā ar šīs organizācijas noteikumiem izmeklēšanu vada valsts, kurā aviokatastrofa notikusi.

Taču aviācijas eksperti uzskata, ka tikai pāris valstis ir spējīgas izanalizēt melnās kastes, un labākās šajā jomā ir  ASV, Vācija, Francija un Lielbritānija.

Francijas Negadījumu izmeklēšanas birojs, kas veic aviokatastrofu izmeklēšanu, pavēstīja, ka nav saņēmis nevienu lūgumu pēc palīdzības no Irānas varasiestādēm pēc trešdien notikušās avārijas.

Jau ziņots, ka pēc pacelšanās no Teherānas Imāma Homeini lidostas nogāzās Ukrainas aviokompānijas Ukraine International Airlines lidmašīna Boeing 737, kurai bija paredzēts doties uz Kijevu.

Ukrainas vēstniecība Irānā paziņojusi, ka, pēc provizoriskām ziņām, lidmašīna nogāzusies dzinēja tehnisko problēmu dēļ.

Irānas aģentūra IRNA, atsaucoties uz lidostas pārstāvi, vēsta, ka lainerim pēc pacelšanās aizdedzies dzinējs.

"Pašlaik terorakta versija tiek izslēgta," uzsvērusi vēstniecība.

Lidsabiedrība Ukraine International Airlines paziņojusi, ka lidmašīna bijusi ražota 2016.gadā, un aviokompānija to saņēmusi tieši no rūpnīcas. Pēdējā tehniskā apskate lainerim veikta pirmdien, 6.janvarī.

Pasažieri bijuši dažādu valstu pilsoņi, bet visi deviņi apkalpes locekļi bijuši Ukrainas pilsoņi.

Pēc Ukrainas ārlietu ministra Vadima Pristaiko Twitter sniegtās informācijas, lidmašīnā atradušies 176 cilvēki - 82 Irānas, 63 Kanādas, 11 Ukrainas, 10 Zviedrijas, četri Afganistānas, trīs Lielbritānijas un trīs Vācijas pilsoņi.

Top komentāri

šmugule
š
labāk pieaicināt krievus , tūlīt būs skaidrs
reptilis
r
Jā...ā, ""numurs"",kā Krievijas gadījumā ar saldētiem līķiem Nīderlandes lidmašīnā ""neies cauri"":))),jo lidmašīna sāka lidojumu no Teherānas....būs vien jāiztiek ar stārķi dzinējā:))
trusis nejaukais
t
iraana kaa taadi beerni, jei bogu. kursh tad cits ja ne pats Boeing varees pateikt vispreciizaak par to kas noticis. aciimredzot ir kas sleepjams, ies sarunaat ar puukjinu..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits