Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Irānas parlaments pieņem likumu par terorisma finansēšanas apkarošanu

Irānas parlaments svētdien pieņēmis likumu par terorisma finansēšanas apkarošanu - vienu no četriem likumprojektiem, ko valdība izstrādājusi, lai izpildītu starptautiskās Finanšu darījumu darba grupas (FATF) prasības.

Par jauno likumu, kas sakārtos Irānas likumdošanu atbilstoši starptautiskajiem standartiem un ļaus tai pievienoties Starptautiskajai konvencijai par cīņu pret terorisma finansēšanu, balsojuši 143 deputāti, bet pret to - 120, vēsta ziņu aģentūra ISNA.

Šis solis, pret ko stingri iebilduši konservatīvie spēki kā pret iespējamu Irānas suverenitātes apdraudējumu, Teherānai ir vitāli svarīgs, lai glābtu kodolvienošanos ar Lielbritāniju, Franciju, Vāciju, Ķīnu un Krieviju.

"Nedz es, nedz prezidents nevar garantēt, ka pievienošanās [konvencijai] likvidēs visas problēmas, taču es noteikti varu garantēt, ka nepievienošanās dotu Amerikas Savienotajām Valstīm papildu ieganstu vairot mūsu problēmas," debatēs pirms balsojuma uzsvēris Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs.

Parīzē bāzētā FATF uzrauga naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas procesus pasaulē, un Irāna līdz ar Ziemeļkoreju šobrīd atrodas tās melnajā sarakstā. Jūnijā FATF deva Irānai trīs mēnešus laika pieņemt likumus, kas ļautu to svītrot no šā saraksta.

ASV prezidents Donalds Tramps maijā paziņoja, ka Savienotās Valstis izstājas no 2015.gadā noslēgtās kodolvienošanās ar Irānu, un augusta sākumā spēkā stājās arī jaunas ASV sankcijas pret Teherānu.

Pārējās valstis, kas parakstīja vienošanos - Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija -, ir apņēmušās paturēt atvērtus ekonomiskos, finanšu un transporta kanālus ar Irānu, neskatoties uz ASV sankcijām, tomēr pieprasījušas, lai Teherāna izpilda FATF prasības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits