Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izraēla uz divām nedēļām ieviesīs pilnīgu karantīnu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdienas vakarā paziņoja, ka pašreizējais ierobežojumu režīms no piektdienas uz divām nedēļām tiks pastiprināts līdz pilnīgai karantīnai, lai mazinātu Covid-19 uzliesmojuma apjomus.

Pagājušajā piektdienā Izraēla kļuva par pirmo valsti, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ atkārtoti ieviesa valsts mēroga karantīnu.

Veselības ministrija trešdien paziņoja, ka iepriekšējās diennakts laikā reģistrēts jauns koronavīrusa gadījumu skaits - 6950.

Lai arī nav skaidrs, tieši kā izpaudīsies "pilnīgās karantīnas" režīms, Izraēlas mediji vēsta, ka tā dēvētais kororanvīrusa kabinets nolēmis slēgt visu nesvarīgo uzņēmējdarbību un noteikt jaunus ierobežojumus protestiem un lūgšanām.

Mediji ziņo, ka protestos un lūgšanās varēs piedalīties ne vairāk kā 20 cilvēki un tiem jānotiek līdz viena kilometra rādiusā no savām mājām. Līdz šim uz protestiem un lūgšanām neattiecās sociālās distancēšanās noteikumi.

Tiks slēgtas sinagogas, izņemot reliģisko svētku Yom Kippur laikā, kas sāksies svētdienas vakarā un beigsies 25 stundas vēlāk, kad dievlūdzējiem tiks atļauts lūgties mazās grupās.

Netanjahu paziņoja, ka stingrākie ierobežojumi beigsies pēc ebreju svētku sezonas noslēguma 11.oktobrī, taču tiks pievienotas vēl divas nedēļas, cerams, ar vieglākiem ierobežojumiem.

Kopš pagājušajā piektdienā ieviestās karantīnas izraēlieši nedrīkst atrasties no savām mājām tālāk par kilometru, tiesa gan, ir izņēmumi attiecībā uz došanos uz darbu, došanos veikt veikt būtiskus pirkumus un sportot.

Slēgtas skolas un bērnudārzi. Darbu sākt aizliegts daudziem uzņēmumiem, arī viesnīcām, tirdzniecības centriem, izklaides centriem, skaistumkopšanas saloniem, sporta centriem un peldbaseiniem.

Lielveikali, aptiekas un pārtikas piegādes uzņēmumi turpina darboties. Telpās vienkopus nedrīkst pulcēties vairāk par desmit, bet ārpus telpām - vairāk par 20 cilvēkiem.

Ministri, kas iebilda pret otro karantīnas režīmu, to nodēvēja par katastrofu, brīdinot, ka darbu zaudēs simti tūkstoši cilvēku.

Izraēla pirmo karantīnas režīmu izsludināja marta vidū, bet maijā ierobežojumus sāka mazināt. Pēc tam sākās otrais koronavīrusa uzliesmojuma vilnis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits