Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izraēla veic gaisa triecienus Libānā, atbildot uz raķešu apšaudi

Izraēlas armija piektdienas rītā paziņoja, ka tā veic gaisa triecienus Libānā, atbildot uz ceturtdien notikušo Izraēlas apšaudi ar raķetēm no Libānas teritorijas, kurā Izraēla vainoja palestīniešu grupējumus.

Libānas dienvidu ostas pilsētā Tīrā bija dzirdamas vismaz trīs eksplozijas, vēstīja ziņu aģentūras AFP reportieri un Libānas telekanāls.

Vismaz divi šāviņi nokrita pie palestīniešu bēgļu nometnes Tīras tuvumā, paziņoja nometnes iemītnieks Abu Ahmads. Viens šāviņš uzkrita lauksaimnieka mājai netālu no nometnes, nodarot materiālus zaudējumus.

Proirāniskā kaujinieku grupējuma "Hezbollah" ziņu kanāls "Al-Manar" ziņoja, ka Izraēla apšaudījusi trīs rajonus Libānas dienvidos, tai skaitā bēgļu nometnes rajonu. 

Atbildot uz raķešu apšaudi no Libānas teritorijas, Izraēlas armija ceturtdienas vakarā neilgi pirms pusnakts veica uzlidojumus Gazas joslai. Ziņu avots palestīniešu drošības spēkos sacīja, ka šajos gaisa triecienos trāpīts vairākām grupējuma "Hamas" apmācību vietām.

Palestīniešu kaujinieki atbildēja uz šiem uzlidojumiem, raidot raķetes uz Izraēlu.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu bija solījis, ka Izraēlas ienaidnieki "maksās cenu par jebkādu agresijas aktu" pēc tam, kad ceturtdien no Libānas uz Izraēlu tika izšautas 34 raķetes.

Izraēlas ārkārtas situāciju dienesti ziņoja, ka šrapnelis viegli ievainojis kādu vīrieti, savukārt kāda sieviete tika ievainota, skrienot uz patvertni.

Izraēla paziņoja, ka ir pārliecināta par to, ka no Libānas tika izšautas "palestīniešu" raķetes, un ka šo apšaudi var būt sarīkojis grupējums "Hamas" vai grupējums "Islāma džihāds".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits