Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izraēla veikusi uzlidojumu Hamas pozīcijām Gazas joslā

Izraēlas kara aviācijas reaktīvie iznīcinātāji trešdienas vakarā veikuši uzlidojumu palestīniešu kustības Hamas pozīcijām Gazas joslā, pavēstīja palestīniešu Vidusjūras piekrastes anklāvā valdošās partijas drošības jomas avoti.

Izšautas vismaz piecas raķetes, lai iznīcinātu vienu no partijas militārajiem objektiem netālu no Hānjūnisas anklāva dienviddaļā.

Nav ziņu, ka uzlidojumā kāds būtu ievainots, apliecināja Gazas joslas veselības ministrijas pārstāvis sakariem ar presi.

Uzlidojums veikts neilgi pēc tam, kad Gazas joslas aktīvisti bija palaiduši Izraēlas dienviddaļas virzienā gaisa balonus ar spridzekļiem, teikts Izraēlas armijas paziņojumā.

Viena balona spridzekļi eksplodējuši virs mājām Aškolā, Izraēlas dienvidos, un tā rezultātā nodarīti bojājumi dažiem logiem, tomēr arī šajā incidentā ievainoto nav.

Palestīniešu aktīvisti oktobrī atsāka laist balonus ar spridzekļiem no Gazas joslas uz Izraēlas dienvidiem iknedēļas protestos.

Ar šo demonstrāciju rīkošanu palestīnieši centās vērst spiedienu pret Izraēlu, lai panāktu, ka tā izbeidz 12 gadus īstenoto Gazas joslas blokādi.

Trešdien Hamas politbiroja priekšsēdētājs Ismails Hanija atgriezās Gazas joslā pēc vizītes Kairā, kur viņš uzturējās ar augsta ranga Hamas biedru delegāciju.

"Vizīte Kairā bija auglīga," sacīja Hamas vadības pārstāvis Halils al Haja, vienlaikus paužot cerību, ka ievēros reģiona miera plānu, kas panākts ar Ēģiptes starpniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits