Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma
Apsūdzētais par izdarīto nožēlu tiesā nepauda

Izraēlas karavīram par neitralizēta palestīnieša nošaušanu - pusotrs gads cietumā

Izraēlas karavīrs, kurš nošāva palestīniešu uzbrucēju pēc tam, kad uzbrucējs jau bija ievainots, neitralizēts un vairs neapdraudēja apkārtējos, notiesāts uz 18 mēnešiem cietumā, vēsta BBC.

Incidents notika pērn martā. Izraēlas armijas seržants Elors Azārija atzīts par vainīgu 21 gadu vecā palestīnieša slepkavībā Rietumkrasta teritorijā. Azārija savam biedram teicis, ka uzbrucējs, kurš pirms tam bija sadūris Izraēlas karavīru, "ir pelnījis mirt".

Reakcija par seržanta rīcību bija pretrunīga - kamēr daļa viņu slavēja, militārā virsniecība Azārijas rīcību nosodīja. Incidents sabiedrības redzeslokā nonāca pēc tam, kad ar telefonu uzņemts video, kurā redzama palestīnieša noslepkavošana, tika demonstrēts televīzijas ziņu programmās. Video bija redzams, kā Azārija aukstasinīgi ar šāvienu galvā nogalina zemē gulošo un jau sašauto vīrieti, turklāt apkārt esot vairākiem Izraēlas karavīriem.

Papildu uzmanība lietai pievērsta tāpēc, ka šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad Izraēlas karavīrs apsūdzēts par uzbrukumu palestīnietim, tādējādi šī lieta bija sava veida pārbaude Izraēlas militārās tiesu sistēmas taisnīgumam.

Tiesa noraidīja apsūdzētā atrunas, ka viņš tā rīkojies, jo domājis, ka palestīnietim mugurā varētu būt sprāgstvielu veste.

Par apsūdzībām, kas tika izvirzītas, maksimāli iespējams piespriest pat 20 gadus cietumā, taču šoreiz prokurori prasīja no trim līdz pieciem gadiem ilgu cietumsodu. Sprieduma pasludināšanas laikā pie Izraēlas Aizsardzības ministrijas ēkas Telavivā pulcējās vairāki desmiti labēji noskaņotu protestētāju. Izraēlas mediji spriedumu jau vērtējuši kā "bargu", kaut tiesa atzina - Azārija par izdarīto nav paudis nožēlu. 

Tomēr ar tiesas spriedumu prāva, visticamāk, nebeigsies. Azārijas pārstāvji tiesā jau iesnieguši apelācijas prasību, prasot soda izpildi atlikt līdz laikam, kad būs pabeigta apelācijas izskatīšana.


 

 

Top komentāri

Pipars
P
Principa jautājums - (ievainotos nost nešauj)... Ja armija grib būt armija nevis slepkanieku bars jābūt disciplīnai... Tā viš i...!
Abrams
A
Mes zidi varam slekavot, zagt, laupit ( Cukura nezeliga noslepkavosan, Banka Baltija, PAREX Banka nolaupija no latviesu tautas un Latvijas valsts milijardiem latu) tacu tapec ka esam zidi musus netiesa un nesoda pec likuma un taisnibas, tada nu ir sis likuligas, divkosigas pasaules patiesiba.
SHALOM IZRAEL !
S
SHALOM IZRAEL !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits