Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jeruzalemes Aksas mošejas kompleksā atsākušās policijas un palestīniešu sadursmes

Jeruzalemē Aksas mošejas kompleksā piektdien atkal izcēlušās sadursmes Izraēlas policijas un palestīniešu protestētāju starpā.

Izraēlas policijas preses pārstāvis Mikijs Rozenfelds sacīja, ka sadursmes izcēlušās Aksas mošejas esplanādē.

Aksas mošeja atrodas Jeruzalemes vecpilsētā, vietā, kuru ebreji dēvē par Tempļa kalnu, bet musulmaņi par Al Haram aš Šarīfu - Cēlo svētnīcu. Mošejas komplekss ir trešā nozīmīgākā musulmaņu svētvieta pēc Mekas un Medīnas un visnozīmīgākā jūdaisma svētvieta, kur atradies Bībelē aprakstītais Jeruzalemes templis.

"Simtiem cilvēku apmētāja policistus ar akmeņiem un degbumbām," sacīja Rozenfelds, norādot, ka policija atbildējusi un sākusi izklīdināt pūli.

Ziņu aģentūras AFP žurnālisti ziņoja, ka sadursmes turpinās, un policija izmanto gumijas lodes un trokšņa granātas pret neapbruņotiem palestīniešiem, tostarp pret grupu vīriešu, kas vienkārši sarunājušies. Vienam no viņiem pāri plecam bijis pārsviests lūgšanu paklājiņš.

Pirms divām nedēļām līdzīgas sadursmes Aksas mošejas kompleksā un ebreju kolonistu draudi anektētajā Austrumjeruzalemē izlikt no mājām palestīniešus noveda pie karadarbības izcelšanās starp Gazas joslā valdošo islāmistu kustību Hamas un Izraēlas armiju.

Kopš 10.maija karadarbībā Izraēlas gaisa triecienos tika nogalināti apmēram 230 palestīniešu Gazas joslā, bet no Gazas joslas raidītas raķetes nogalināja 12 cilvēkus Izraēlā.

Naktī uz piektdienu abas puses vienojās par pamieru.

Palestīniešu Sarkanais Pusmēness ziņoja, ka šodien sadursmēs pie Aksas mošejas ievainots 21 cilvēks, no kuriem divi hospitalizēti.

Palestīniešu pašpārvalde nosodīja "Izraēlas okupācijas spēku iebrukumu Aksas mošejā pēc piektdienas lūgšanām un viņu uzbrukumu ticīgajiem".

Rietumkrastā pēc piektdienas lūgšanām simtiem cilvēku vairākās pilsētās sapulcējās, lai atzīmētu Izraēlas gaisa uzlidojumu pārtraukšanu Gazas joslai.

Sarkanais Pusmēness ziņoja, ka vairākās vietās Izraēlas drošības spēki izmantojuši pret cilvēku pūļiem gumijas un īstas lodes, trokšņa granātas un asaru gāzi, kā rezultātā ievainoti vairāki desmiti cilvēku.

papildināts viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits