Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Krievijas ārlietu ministrs tiksies ar Sīrijas nemiernieku pārstāvjiem

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien Maskavā tiksies ar Sīrijas nemiernieku pārstāvjiem, trešdien paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrija.

Ar kurām grupām tieši ministram plānotas sarunas, nav zināms.

Sīrijas konfliktam veltītās sarunas Kazahstānas galvaspilsētā Astanā otrdien beidzās bez lieliem rezultātiem.

Astanā pārstāvēto nemiernieku delegācijas dalībnieks aģentūrai AFP sacīja, ka viņi nav saņēmuši uzaicinājumu piedalīties sarunās ar Lavrovu, bet neizslēdza iespēju doties uz Maskavu, ja tiks uzaicināti.

"Problēma nav ielūgums, bet sarunu tēma. Ja tā būs nopietna (..), mēs dosimies kaut līdz otrai pasaules malai," sacīja nemiernieku delegācijas pārstāvis.

Krievija, Turcija un Irāna sarunās Astanā vienojās izveidot trīspusēju mehānismu, lai novērotu Sīrijas pamieru un garantētu, ka Sīrijas valdība un nemiernieki to pilnībā ievēro. Tomēr valstis nepaskaidroja, kā tieši šis mehānisms darbosies.

Bija plānots, ka Sīrijas režīma un nemiernieku pārstāvji pirmo reizi kopš Sīrijas konflikta sākuma 2011.gadā tiksies aci pret aci, bet tiešas sarunas tā arī nenotika.

Krievija, Turcija un Irāna paziņoja, ka ar jaunu sparu jāsāk arī ANO atbalstītais Sīrijas miera process, kura ietvaros februārī Ženēvā plānota Sīrijas valdības un nemiernieku pārstāvju tikšanās.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Top komentāri

Losa
L
Loti ceru, ka saja tiksans laika Sirijas nemierniki veiks savu pienakumu pret so nekaunigo zidu Lavrovu....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits