Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mediji: Izraēlas spiegi atklājuši, ka krievu hakeri uzbrukumiem izmanto Kaspersky Lab antivīrusu

Izraēlas izlūkdienestu darbinieki, kas izspiegojuši Krievijas valdības hakerus, atklājuši, ka tie izmanto uzņēmuma Kaspersky Lab antivīrusa programmu, kuru lieto 400 miljoni cilvēku visā pasaulē, ieskaitot ASV valdības iestādes, otrdien vēstīja ASV mediji.

Izraēlas spiegi, kas pirms diviem gadiem bija ielauzušies Kaspersky tīklā, brīdināja ASV kolēģus par Krievijas darbībām, vēstīja laikraksts The New York Times. Tā rezultātā tikai pirms mēneša ASV Iekšzemes drošības ministrija deva rīkojumu valdības aģentūrām pārtraukt izmantot Kaspersky Lab produktus.

Tikmēr avīze The Washington Post otrdien ziņoja, ka Izraēlas spiegi Kaspersky tīklā arī atraduši uzlaušanas rīkus, kas varēja nākt tikai no ASV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA). Pēc izmeklēšanas NSA secināja, ka šie rīki atrodas Krievijas valdības rīcībā.

Pagājušajā mēnesī ASV Nacionālā izlūkošanas padome pabeidza slepenu ziņojumu, kuru sniedza sabiedrotajiem NATO, ka Krievijas Federālajam Drošības dienestam (FDD) varētu būt pieeja Kaspersky klientu datubāzēm un izejas kodam, rakstīja The Washington Post.

Šī piekļuve var palīdzēt veikt uzbrukumus ASV valdībai, komerciālajiem un rūpnieciskajiem kontroles tīkliem, vēstīja The Washington Post.

Savukārt The New York Times raksta, ka Krievijas hakeri nozaguši slepenus materiālus no NSA līdzstrādnieka datora, kurš tos bija nepienācīgi glabājis mājas datorā, kam bija instalēts Kaspersky Lab antivīruss.

Top komentāri

Valdis
V
Atklāja pirms diviem gadiem, bet brīdina tagad? Neticu
trusis nejaukais
t
visvairaak noziedziiba ir saistiita tieshi ar krieviju, nu jau pat krievu antiviiruss ir kaareejais noziedznieku instruments. un tad vinji veel apbizhojas ka vinjus nerespektee? es ceru tas kaspersky lab nobankrotees, tas buutu tikai godiigi. nafig tos krievus, suutiit 3 maajas taalaak jebkuraas attieciibaas gan politikaa gan biznesaa, taapat kaa kjiinu. tur arii hakeru vairaak nekaa sajeegas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits