Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Militārpersona: Islāma valsts joprojām aktīvi darbojas Sīrijā un Irākā

Džihādistu grupējuma Islāma valsts joprojām ir aktīvs Sīrijā un Irākā, neskatoties uz teritoriālajiem zaudējumiem, piektdien paziņoja Francijas aviācijas bāzes kuģa Charles de Gaulle kaujas grupas komandieris Marks Osedo.

Pēc viņa teiktā, lidmašīnas no aviācijas bāzes kuģa tiek galvenokārt izmantotas informācijas vākšanai par Islāma valsts kaujinieku atrašanās vietām un grupējuma aktivitātes shēmām.

Izlūkošanas informācija tad tiek nodota ASV vadītajai koalīcijai, kura koordinē sauszemes operācijas pret Islāma valsts mērķiem, sacīja Osedo.

Pēc viņa teiktā, mēneša laikā, kopš Charles de Gaulle ieradās Vidusjūras austrumos, pievienojoties koalīcijai, tā lidmašīnas Rafale nav veikušas nevienu uzlidojumu Islāma valstij.

Kā norāda eksperti, Islāma valsts pagājušā gada laikā pakāpeniski paplašina partizānu kampaņu, bet saspīlējums starp ASV un Irānu dod tai iespēju atgūties.

Islāma valsts vēl salīdzinoši nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Islāma valsts cenšas nostiprināties Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Top komentāri

Pretkrieviskais latvietis
P
"ruSSkij mir" joprojām aktīvi darbojas Latvijā !
Uldis
U
To visu organizē ,un apbgādā ar ieročiem ASV specdienesti ,jo viņiem tuvajos Austrumos ir vajadzīgs bardaks ,jo tādā veidā ASV IZOG svešas suverenas Valstis . ASV parazītiem interesē Irākas ,Sīrijas nafta .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits