Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Netanjahu atceļ vienošanos par Āfrikas imigrantu pārvietošanu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu atcēlis ar ANO panākto vienošanos, kurā bija paredzēts no Izraēlas uz rietumvalstīm pārvietot aptuveni 16 000 afrikāņu patvēruma meklētāju, kā arī šādu pat skaitu Āfrikas imigrantu izmitināt Izraēlā.

Šī lēmuma izziņošanas brīdī kopš sākotnējā paziņojuma par vienošanās panākšanu nebija pagājušas pat 24 stundas.

"Esmu uzmanīgi klausījies daudzajos komentāros par šo vienošanos," teikts Netanjahu paziņojumā. "Tā rezultātā un pēc atkārtotas ieguvumu un trūkumu izvērtēšanas es esmu nolēmis vienošanos atcelt."

"Neraugoties uz sarežģītajiem juridiskajiem un starptautiskajiem ierobežojumiem, kas vairojas, mēs turpināsim strādāt ar apņēmību izsmelt visas mums pieejamās iespējas, lai pārvietotu nelikumīgi iekļuvušos."

Imigrācijas pretinieku organizācijas un Netanjahu partijas politiķi kritizēja vienošanos, ar kuru būtu panākts, ka tiek izbeigta neskaidrība attiecībā uz patvēruma meklētājiem Izraēlā. Valdība uz imigrantiem vērš arvien lielāku spiedienu, viņu apcietinot un samazinot viņiem atalgojumu, centienos panākt, ka viņi pamet valsti.

Sākotnēji tika ziņots, ka Netanjahu nolēmis ar ANO bēgļu aģentūru UNHCR panāktās vienošanās izpildi atlikt, tomēr tagad kļuvis zināms, ka tā atcelta pavisam.

Izraēla bija paziņojusi, ka ar UNHCR panākusi vienošanos, kas paredz atcelt pretrunīgi vērtēto Izraēlas lēmumu deportēt tūkstošiem no Āfrikas ieradušos imigrantu, kuri vienošanās ietvaros tiktu nosūtīti un rietumvalstīm.

Kopumā uz rietumvalstīm, tostarp Itāliju, Kanādu un Vāciju, tiktu nosūtīti 16 250 imigranti.

Vācija un Itālija tomēr paziņoja, ka par šādu vienošanos neko nezina.

Vienošanās noteikumi arī ļautu tādam pašam skaitam imigrantu lielākoties no Sudānas un Eritrejas uz laiku palikt Izraēlā.

Izraēlas Iekšlietu ministrijas sniegtā informācija liecina, ka valstī atrodas apmēram 42 000 imigrantu no Āfrikas, tomēr uz apmēram pusi imigrantu deportāciju plāns neattiecas.

Top komentāri

vyvody
v
Latvijai vajadzes ari izradit solidaritati ne tikai rusofobija, ka "Skripalu lieta", bet ar beglu pienemsanu no Israelas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits