Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Netanjahu pirms sarunām ES kritizē eiropiešu liekulību

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu nopēlis Eiropas liekulību par tās līderu nosodījumu ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumam atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, norādot, ka no Gazas joslas izšautās raķetes arī būtu pelnījušas kritiku.

"Kaut arī es respektēju Eiropu, es neesmu gatavs pieņemt tās dubultstandartus," sestdien vakarā sacīja premjers.

"Es no turienes dzirdu balsis, kas nosoda prezidenta Trampa vēsturisko paziņojumu, bet es neesmu dzirdējis nosodījumu raķetēm, kas tiek izšautas uz Izraēlu vai šausmīgajai kūdīšanai pret to."

"Es neesmu gatavs pieņemt šo liekulību," piebilda Netanjahu.

Netanjahu svētdien viesojas Parīzē, bet pirmdien viņš būs Briselē, kur paredzēta tikšanās ar Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministriem.

Tramps trešdien paziņoja, ka Jeruzaleme tiek atzīta par Izraēlas galvaspilsētu, tādējādi atsakoties no desmitgadēm ilgās piesardzīgās Vašingtonas politikas.

Tramps devis arī rīkojumu Valsts departamentam uzsākt sagatavošanās darbus ASV vēstniecības pārcelšanai no Telavivas uz Jeruzalemi.

Rietumu līderi pēc Trampa paziņojuma uzsvēruši, ka Jeruzalemes statusa jautājums ir jārisina Izraēlas un palestīniešu sarunās, kā arī pauduši bažas par šī lēmuma ietekmi uz stabilitāti reģionā un miera procesa gaitu.

Arābu un musulmaņu līderi Trampa lēmumu nosodījuši un brīdinājuši par iespējamiem pretsoļiem.

Protesta akcijas pret Trampa lēmumu notikušas palestīniešu teritorijās, Ēģiptē, Jordānijā, Libānā, Indonēzijā, Malaizijā, citās musulmaņu valstīs un reģionos.

Pērn decembrī ANO Drošības padome pieņēma rezolūciju, kurā teikts, ka tā "neatzīs nekādas izmaiņas 1967.gada 4.jūnija [robežas] līnijās, tai skaitā attiecībā uz Jeruzalemi, izņemot tās izmaiņas, par kurām puses ir vienojušās sarunās".

Top komentāri

Judeische Allgemeine
J
israēlai iedeva neatkarību pēs 2. pasaules kaŗja , 1947. gada 29. novembrī , ar galvaspilsētu Jerusalemi, taču Israēlas pārvaldīšanu pār to nav viennozīmīgi atzīta, tāpēc valstu vēstniecības, kurām ir diplomatiskas attiecības , atrodas ārpus Jeruzalemes ,ASV pirmā nākošajā dienā atzina Izraēlas neatkarību ar visām tiesībām uz galvaspilsētu Jeruzalemi, tad kāpēc pārējās nevar to tagad atzīt?
reptilis
r
Tieši tā -franči un zviedri dedzina sinagogas un sit ebrejus.
Patiesi, neaprakstāma liekulība.
P
Jeruzaleme ir un būs Israēlas galvaspilsēta, un nav citas alternatīvas. Ne vakar, ne šodien, ne rīt, ne mūžīgi. Tas būtu ikvienam, kas pie pilna prāta, jāapzinās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits