Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Septembrī plānota jau otrā ANO sanāksme par Sīrijas konstitūciju

ANO īpašais Sīrijas sūtnis Stafans de Mistura nākammēnes rīkos Rietumu un Tuvo Austrumu valstu augsta ranga amatpersonu tikšanos, kurā tiks spriests par jauno Sīrijas konstitūciju, otrdien pavēstīja ANO preses sekretāre Alesandra Velluči.

De Misturam dots uzdevums izveidot komiteju, kas izstrādātu jauno Sīrijas pamatlikumu.

Viņš 11. un 12.septembrī ANO galvenajā Eiropas mītnē Ženēvā rīkos sanāksmi, kurā piedalīsies šī projekta galvenie atbalstītāji - Krievija un Irāna, kas Sīrijas pilsoņkarā atbalsta prezidenta Bašara al Asada valdību, un nemiernieku atbalstītāja Turcija.

Velluči otrdien paziņoja, ka de Mistura 14.septembrī rīkos sanāksmi, kurā piedalīsies augsta ranga ASV, Ēģiptes, Francijas, Jordānijas, Lielbritānijas, Saūda Arābijas un Vācijas amatpersonas.

Sanāksmē galvenā uzmanība tiks pievērsta Sīrijas "politiskā procesa tālākajam ceļam, arī ANO centieniem sekmēt konstitucionālās komitejas izveidošanu", sacīja Velluči.

De Mistura iepriekš sacījis, ka vēlas, lai konstitucionālā komiteja būtu izveidota vēl pirms pasaules valstu līderu tikšanās ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā septembra beigās.

De Misturas iepriekšējiem centieniem sarunu ceļā panākt Sīrijas konflikta apturēšanu nekādu sekmju nav bijis.

Sīrija sākotnēji izturējās rezervēti pret šo iniciatīvu, bet maijā paziņoja par saviem delegātiem, kas varētu piedalīties šajos diplomātiskajos centienos.

Arī opozīcija iesniegusi savu delegātu sarakstu.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits