Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Simtiem cilvēku smagi saindējušies ar pārtiku bēgļu nometnē Irākā

Bēgļu nometnē, kas atrodas starp Mosulu un Erbīlu, simtiem cilvēku saindējušies ar pārtiku, ziņo britu raidorganizācija BBC. Viens bērns pēc saindēšanās miris, bet neoficiāla informācija liecina, ka mirusi arī kāda sieviete. Cilvēki vēmuši un cietuši no atūdeņošanās pēc iftara maltītes, kas ieturēta gavēņa dienas noslēgumā.

ANO Bēgļu aģentūras paziņojumā norādīts, ka reģistrēti aptuveni 800 saindēšanās gadījumi un slimnīcās nogādāti vairāk nekā 200 cilvēki. Cilvēki tiek ārstēti trijās apkaimes slimnīcās. 

Maltīte, kas sastāvēja no pupiņām, vistas un jogurta, tika pagatavota kādā Erbīlas restorānā, to nometnei piegādāja labdarības organizācija. Saistībā ar notikušo restorāna īpašnieks ir arestēts. 

Iepriekš organizācijām no ārpuses bija liegts ievest pārtiku, bet uz nometnes vadību esot izdarīts pamatīgs spiediens, lai šie nosacījumi tiktu mainīti.

Nometne ir viena no 13 ANO Bēgļu aģentūras būvētajām nometnēm Mosulas apkārtnē, kurā tiek izvietoti cilvēki, kas bēg no pilsētas un apkārtējiem ciemiem. Šobrīd nometnē atrodas 6 235 cilvēki. 

Jau vēstīts, ka 17.oktobrī sākās Irākas spēku vadītā operācija Mosulas pilsētas atgūšanai. Pagājušā mēneša beigās drošības spēki uzsāka plaša mēroga militāro operāciju, mēģinot atgūt atlikušās apkaimes, kas atrodas Islāma valsts kontrolē.

Irākas valdība norādījusi, ka vairāk nekā 742 000 cilvēku ir pametuši Mosulu un tās apkārtni, tomēr daudzi tūkstoši aizvien iesprostoti pilsētā, kur notiek intensīvas kaujas.

Top komentāri

Jautājums
J
Vai tā ir sagadīšanās, ka šo ziņu veido ANO bēgļu aģentūra, kas pati izveidojusi šo nometni, nekvalitatīvo pārtiku piegādā vārdā nenosaukta labdarības organizācija? Vai tikai šie paši "labdari" arī nav vainojami pie saindēšanās?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits