Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Sīrijā uzbrukts vairākiem evakuācijai paredzētajiem autobusiem

Sīrijā kaujinieki svētdien uzbrukuši autobusiem, kas bija nosūtīti cilvēku evakuācijai no opozīcijas kaujinieku aplenktajiem šiītu ciematiem Fuas un Kafrajas, tomēr Alepo evakuāciju tam nevajadzētu ietekmēt, aģentūrai AFP norādīja kāds avots Sīrijas armijā.

Civiliedzīvotājus un opozīcijas kaujiniekus no Alepo paredzēts evakuēt vienlaikus ar valdības kontrolēto ciematu Fuas un Kafrajas iedzīvotājiem.

Autobusiem, kas bija ceļā uz ciematiem, uzbruka aptuveni 25 kaujinieki, kuri aizdedzināja autobusus, vispirms liekot šoferiem izkāpt.

Aģentūra AFP ziņoja, ka aizdedzināti aptuveni 20 autobusi. Pieciem autobusiem izdevies sasniegt ciematus.

Kurš grupējums sarīkojis uzbrukumu, vēl nav zināms, bet Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ziņoja, ka divi islāmistu kaujinieku grupējumi, kas kontrolē lielu daļu no Idlibas provinces, kurā atrodas ciemati, nav spējuši vienoties par evakuāciju.

Tomēr kāds avots Sīrijas armijā AFP apgalvoja, ka Alepo evakuāciju šim incidentam nevajadzētu ietekmēt, jo pastāv kolektīvā griba īstenot šo vienošanos.

Vairāki desmiti autobusu svētdien devās uz opozīcijas kaujinieku kontrolē atlikušo Alepo daļu, lai turpinātu evakuāciju, kas piektdien tika apturēta.

Tikmēr kāda augsta ranga Irānas amatpersona svētdien kritizēja neobjektivitāti attieksmē pret civiliedzīvotājiem Alepo un Fuā un Kafrajā.

"Kamēr Rietumu-ebreju-arābu mediji apvienojušies, lai izplatītu nepatiesu informāciju par cilvēku zaudējumiem Alepo, viņi klusē par nepieciešamību evakuēt ievainotos un vecos no Fuas un Kafrajas," paziņoja Irānas Augstākās nacionālās drošības padomes sekretārs Ali Šamhani.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits