Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Stambulā aizturēti 62 ārvalstu pilsoņi aizdomās par saistību ar Islāma valsti

Stambulas policija aizturējusi 62 ārvalstu pilsoņus, kuri tiek turēti aizdomās par saistību ar teroristu grupējumu Islāma valsts, ziņo Turcijas mediji.

Policija teju katru dienu īsteno operācijas pret Islāma valsts šūniņām Turcijā, bažījoties, ka valstī varētu būt iekļuvuši simtiem grupējuma kaujinieku no Sīrijas.

Aizdomās turamie tika aizturēti reidos 12 adresēs astoņos Stambulas rajonos, ziņo aģentūra Dogan.

Viņi tiek turēti aizdomās par finansiāla atbalsta sniegšanu kaujiniekiem konflikta zonās, un varasiestādes sākušas viņu deportēšanas procesu.

Iepriekš šomēnes Dogan ziņoja, ka Turcijā no Sīrijas nelegāli ieradušies gandrīz 800 Islāma valsts locekļi, bet neprecizēja, kādā laika posmā viņi šķērsojuši robežu.

Policija pagājušajā mēnesī aizturēja 634 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par piederību Islāma valstij.

Pēdējo divu gadu laikā Islāma valsts Turcijā sarīkojusi vairākus asiņainus terora aktus, tostarp Jaungada naktī naktsklubā Stambulā, nogalinot 39 cilvēkus. Islāma valsts kaujinieks Uzbekistānas pilsonis Abdulgadirs Mašaripovs, kurš atzinies šī terora akta sarīkošanā, šomēnes stāsies tiesas priekšā.

Islāma valstij zaudējot pozīcijas Irākā un Sīrijā, pastāv bažas, ka ārvalstnieki, kas tur cīnījās islāmistu pusē, atgriezīsies savās valstīs, radot nopietnus riskus drošībai. ASV analītiskā grupa Soufan Center aplēsusi, ka mājās atgriezušies jau vismaz 5600 cilvēki no 33 valstīm.

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims iepriekš šodien paziņoja, ka Turcija apturējusi 50 000 ārvalstu kaujinieku, bet neatklāja, kādā laika periodā. Domājams, ka šis skaitlis ietver arī Turcijas lidostās apturētās personas.

Premjers paziņoja, ka Turcija aizturējusi arī 5000 iespējamo Islāma valsts kaujinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits