Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Tīmeklī uzjautrinās par Trampa "mērīšanos ar kodolpogām"

ASV prezidents Donalds Tramps, kurš nereti dēvēts par tviterprezidentu, jo bieži vien ar saviem politiskajiem lēmumiem un viedokļiem nāk klajā tieši šajā platformā, turklāt no personīgā, nevis oficiālā prezidenta konta, tvitervidē atkal izpelnījies nesaudzīgus asprāšu komentārus. Proti, kritiķi reizē pauž bažas, taču arī uzjautrinās par Trampa vienu no pēdējiem izteicieniem, kur prezidents dižojies, ka viņa "kodolpoga" ir lielāka par Ziemeļkorejas diktatora Kima Čen Una "kodolpogu".

Tramps ar šo izteicienu nāca klajā, reaģējot uz Kima Jaungada uzrunā pausto, ka viņam "uz galda allaž ir kodolraķešu poga, un tā ir realitāte, nevis šantāža". ASV prezidents tvītā norādīja: "Vai kāds no Kima bada un trūkuma novājinātā režīma viņu informēs, ka arī man ir "kodolpoga", turklāt tā ir krietni lielāka un spēcīgāka par Ziemeļkorejas, kā arī tā tik tiešām darbojas." 

Jāatgādina gan, ka populārais un vienkāršotais koncepts par "lielo, sarkano pogu" uz prezidenta galda, ar kuru var momentā palaist kodolraķetes, neatbilst patiesībai. To, kāda ir ASV noteiktā procedūra kodoluzbrukuma autorizēšanai, portāls Diena.lv jau izklāstīja pērn dažas dienas pirms Trampa inaugurācijas.

"Trampam patiesībā nav "kodolpogas", nedz lielas, nedz mazas. Kodolarsenāla palaišanas kodi ir slavenajā koferī. Toties Trampam ir poga, ar kuru pasūtīt diētisko kokakolu," par Trampa ēšanas paradumiem uzjautrinājies laikraksta Toronto Stars žurnālists Daniels Deils.

Savukārt dziedātāja Šēra Trampu un Kimu Čen Unu nodēvējusi par jukušajiem, kuri "mērās ar krāniņiem", un bažījas, ka Trampa politika var novest pie kodolkara.

Komiķis, aktieris un režisors Sets Makfārleins norādījis, ka vecums vēl nenozīmē viedumu. "Kad vīri kļūst veci, labākie no tiem arī kļūst viedāki. Tie saprot, kad mācīt un kad mācīties, kad runāt un kad paklusēt, kad vadīt, bet kad - sekot. Kad cīnīties un kad izlīgt mieru. Tu noveco bez vieduma, vecais. Es ceru, ka nekad nebūšu tāds, kād esi tu."

Sporta žurnālists Deivs Lozo ironizējis, ka Tramps nespētu atšķirt kodolraķešu palaišanas pogu no sarkanā riņķa uz populārās ballīšu spēles Twister paklāja.

Britu izdevuma The Guardian žurnālists Bens Džeikobss uzjautrinājies, ka vēl aizvien atceras laikus, kad strīds bija par to, kuram ir lielākas plaukstas, atsaucoties uz Trampa kampaņas laikā izskanējušo, ka Trampam esot netipiski mazas plaukstas, kas pēcāk izsauca Trampa pretreakciju un dižošanos ar savu mantību

Tiesa, daudzi Trampa atbalstītāji lielīšanos ar "kodolpogu" spēku uztvēruši pozitīvi un uzskata, ka Tramps ar vienu tvītu spējis panākt daudz vairāk, nekā Obama un demokrāti ar ilgstošiem diplomātiskiem centieniem. Publicists Džeks Posobieks norāda, ka "Tramps uz Phenjanu nometa 12 megatonnu tvītu", un tādējādi esot panācis, ka tiek atjaunots tiešais komunikācijas kanāls starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju.

Savukārt Twitter lietotājs Brendons Grounijs uzskata, ka Tramps ar savu ierakstu ne tikai pamatīgi aizvainojis Kimu Čen Unu, bet arī ierādījis vietu visām "demokrātu sniegpārsliņām".

Top komentāri

Alla Borisovna
A
Nē nu, kamēr Donalds ar Kimu mērās tviterī, tikmēr viss kārtībā.
reptilis
r
...,jā,skumji,ka jokus nesaprot....vai drīzāk ideoloģiski ir nesaprast ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits