Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tramps draud pārtraukt palīdzību palestīniešiem

ASV prezidents Donalds Tramps brīdinājis, ka ASV varētu apturēt palīdzības maksājumus palestīniešiem, un sūdzējies, ka Savienotās Valstis par savu ieguldījumu pretī neesot saņēmušas nedz pateicību, nedz cieņas izrādīšanu, ziņo BBC.

ASV prezidents uzskata, ka "palestīnieši vairs nav ieinteresēti miera sarunās". 

"Mēs maksājam miljardus dolāru faktiski par neko ne tikai Pakistānai, bet arī daudzām citām valstīm. Piemēram, mēs maksājam palestīniešiem simtiem miljonus dolāru gadā, pretī nesaņemot nedz pateicību, nedz respektu," vietnē Twitter sūkstījies Tramps, norādot, ka palestīnieši nemaz neesot ieinteresēti izlīgšanā ar Izraēlu.

Trampa izteikumi Twitter seko pēc tam, kad ASV vēstniece ANO Nikija Heilija izteikusies, ka ASV varētu beigt piešķirt finansējumu ANO aģentūrai, kas sniedz atbalstu palestīniešu bēgļiem, nodrošinot izglītības, veselības aprūpes un sociālās programmas. ASV ir aģentūras lielākais valstiskais finansējuma avots, 2016. gadā šīm programmām sniedzot atbalstu vairāk nekā 300 miljonu eiro apmērā.

"Prezidents principā ir pateicis, ka nevēlas dot papildu finansējumu, vai arī apturēt finansējumu pavisam, iekams palestīnieši nebūs gatavi sēsties pie sarunu galda," norādījusi Heilija, turpinot: "Palestīniešiem jāparāda, ka viņi ir gatavi sarunām. Šobrīd viņi to nedara, bet pieprasa palīdzību."

Jāatgādina, ka saspīlējumu pastiprināja Trampa paziņojums par to, ka ASV atzīs Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu un pārcels ASV vēstniecību no Telavivas uz Jeruzalemi. Šis lēmums tika nosodīts arī ANO, kur pret to iestājās 128 valstis. 

Drīz pēc Vašingtonas paziņojuma decembrī Palestīnas pašpārvaldes prezidents Mahmūds Abāss norādīja, ka "Palestīna nepieņems nekādu ASV miera plānu", un ka Trampa lēmums skaidri parādījis - ASV nevarot būt neitrāls starpnieks Izraēlas-Palestīnas attiecību jautājuma risināšanā.

 

Top komentāri

globlēdistāna
g
Ja Tramps pārtrauks palīdzību Gazas un Rietumkrasta arābiem, gan jau mūsu merkeles, makroni un rinkēviči piešķirs arābiem Eiropas nodokļu maksātāju naudu.
ļuļa
ļ
ja godīgi, tad kāda suņa pēc visa pasaule maksā gan palestīnai, gan āfrikai, gan velns viņu zin kam vēl. vispār visiem vajag noņemt tā saucamās development assistments, cik var grūst naudu tukšās mucās. nerunāsim par to, ka vienīgais, kas tiek panākts pilnīgi nekontrolēta vairošanās, bet tajā pat āfrikā vai pakistānā klimatiskie apstākļi ir tādi, ka var novākt vairākas ražas gadā, būtu tik vēlme ņeties un strādāt. bet nav. vieglāk naudu no asv un eiropas paņemt.
Alla Borisovna
A
Trampa doma ir ļoti prātīga: jālikvidē palestīniešu bēgļu nometnes un tiem visiem jāatgriežas tēvzemē, Palestīnā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits