Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valdības pretinieku uzbrukumā telekanālam Sīrijā nogalināti septiņi cilvēki

Uzbrukumā Sīrijas režīmu atbalstošajam satelīttelevīzijas kanālam Al-Ikhbariya netālu no Damaskas trešdienas rītā nogalināti trīs žurnālisti un četri apsargi, vēsta Sīrijas valsts mediji.

Kā redzams valsts televīzijas demonstrētajos kadros, televīzijas studija uzbrukumā pamatīgi cietusi un tajā vēl nav pilnībā apdzēstas liesmas. Uzbrukumā izmantotas arī sprāgstvielas un iznīcināts telekanāla aprīkojums. Tomēr, neraugoties uz uzbrukumus, telekanāls darbu turpina.

"Teroristiskie grupējumi sarīkoja uzbrukumu Al-Ikhbariya birojā, studijā ievietoja sprāgstvielas un tās uzspridzināja kopā ar aprīkojumu," skaidroja Sīrijas informācijas ministrs Omrans al Zohni. "Tas bija lielākais slaktiņš pret medijiem, kurā tika nogalināti žurnālisti un apsargi." "Tam ir savs cēlonis," piebilda ministrs, norādot uz Eiropas Savienības (ES) noteiktajām sankcijām pret Sīrijas režīmu atbalstošajiem medijiem.

"Visiem, kuri musina uz vardarbību, visiem, kuri rīko kampaņas pret Sīriju - vai tie būtu mediji, amatpersonas vai ANO Drošības padome -, un jo īpaši visiem tiem, kuri ignorē bruņotu vīru klātbūtni, jāuzņemas pilna atbildība par šo noziegumu," uzsvēra al Zohni.

Kāds Sīrijas režīmu atbalstošs telekanāls, kura nosaukums netiek atklāts, bija viena no organizācijām, pret kuru vērstas ES sankcijas pirmdien apstiprinātajā jaunākajā sankciju raundā. Iepriekš ES sankcijas tika noteiktas arī pret Sīrijas valsts medijiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits