Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Google hostings. Jā, jūsu mājaslapa Google datu centrā

Agrāk, lai uzņēmums veiksmīgi pārdotu savu preci, pietika ar labu kvalitāti, adekvātu cenu un lielisku apkalpošanu. Vēlāk, palielinoties konkurencei, šīm īpašībām bija jāpievieno reklāma drukātajos vai elektroniskajos medijos. Taču līdz ar tehnoloģiju ārkārtīgi straujo attīstību iepriekšminētajām īpašībām un aktivitātēm šodien veiksmīgs uzņēmums nav iedomājams bez savas vairāk vai mazāk aktīvas mājas lapas, uzsver kompānijas SIA S.P.Q.R. izpilddirektors un arī īpašnieks Zigmārs Ronis.

«Tomēr aizvien mainīgajā pasaulē vairs nepietiek arī ar labu un atraktīvu mājas lapu. Sevišķi, ja savu darbību plānojat izvērst ne tikai Latvijā, bet arī ārpus mūsu valsts robežām. Interneta iespējas, šķiet, šodien ir bezgalīgas. Tikpat bezgalīgas ir arī iespējas sastapt desmitiem, simtiem un pat tūkstošiem konkurentu virtuālajā pasaulē. Taču šeit cīņa par klientu vairs neaprobežojas tikai ar kvalitāti un cenu. Aizvien lielāku nozīmi šajā kaujas laukā aizņem cīņa par pirmajām vietām Google meklēšanas sistēmā,» norāda Z.Ronis.

Aizvien lielāks skaits cilvēku sev interesējošās preces vai pakalpojumu pārdevējus meklē dažādās interneta meklēšanas sistēmās. Latvijā un arī Eiropā populārākā ir Google, kurā ievadot atslēgas vārdus, cilvēks ļoti īsā laikā atrod daudz un dažādus pārdevējus. «Taču ir kāda nianse, kas šajā sistēmā būtiski maina pārdevēju pozīcijas – jūs personiski virtuālajā vidē nekādi nespējat ietekmēt pircēja izvēli par labu sev, ja neatrodaties vismaz pirmajā desmitniekā. Šodienas cilvēkam nav laika atvērt un izpētīt 20, 30 vai vairāk uzņēmumu mājas lapas. Pārsvarā šī izpēte caur Google beidzas pie pirmā divdesmitnieka. Ja neesat šajā skaitā, tad varat uzskatīt, ka priekš konkrētā klienta neeksistējat vispār,» pauž Z.Ronis.

Tādēļ SIA S.P.Q.R. piedāvā interneta mājas lapu īpašniekiem pakalpojumus, kas nodrošinās lapu atpazīšanu Google meklēšanas sistēmā. «S.P.Q.R. klientiem piedāvā gan mājas lapu izveidi un uzlabošanu, gan cita veida pakalpojumus, taču būtiskākie no tiem ir tieši SEO pakalpojums, ar kura palīdzību panāksim, ka klienta mājas lapa būtiski pakāpsies reitingā uz augšu un Google meklētāja sistēma to uzrādīs jau pirmajās rezultātu vietās. Vienlaikus arī piedāvājam klientiem savas mājas lapas pārvietot uz Google mākoni, kas būtiski paaugstinās jūsu mājas lapas atpazīstamību un ātrāku atrašanu,» stāsta Z.Ronis, piebilstot, ka Google servera izmantošana arī būtiski uzlabo klienta mājas lapas stabilitāti un darbības ātrumu. Vēl pavisam nesen pilns mājas lapu hostings Google datu centrā nebija pat iedomājams. Tagad ar SIA S.P.Q.R. komandas atbalstu tā ir realitāte – atrasties  uz tās pašas bāzes, kura spēj milisekundē atrast miljardu meklēšanas rezultātu, apstrādāt sešus miljardus stundu YouTube video mēnesī un piedāvāt vietu 425 miljoniem G-mail lietotāju, norāda Z.Ronis.

«Nenoliedzami, daudzus klientus no konkrēta uzņēmuma mājas lapas izmantošanas zināmā mērā atbaida fakts, ja interneta lapa darbojas nestabili – tā lēni atveras, salīdzinoši ilgi jāgaida uz lapu pāršķiršanu. Iemesli tam var būt dažādi, taču viens no tiem ir servera darbības kapacitāte, jo ne katrs vidējais vai vēl jo vairāk mazais uzņēmums spēj atvēlēt pietiekami lielus līdzeļus jaudīga servera iegādei un uzturēšanai. Sevišķi aktuāli tas ir gadījumā, ja jūsu mājas lapu apskatīt vēlas potenciālais klients, piemēram, no Vācijas. Pastāv diezgan liela varbūtība, ka viņš nemaz nevarēs normāli atvērt jūsu mājas lapu,» skaidro speciālists. Viņš akcentē, ka Google servera pakalpojuma izmantošana ir ļoti efektīva alternatīva, jo izmaksas vienas mājas lapas uzturēsanai ir ap 10 eiro mēnesī. Turklāt, papildus vēl izmantojot SEO un  hostinga pakalpojumu, būtiski pieaug arī garantija, ka mājas lapu apmeklēs ievērojami lielāks potenciālo klientu skaits. «Google rāpuļi momentā «izčeko» šādu lapu un no tās dažu minūšu laikā atslēgas vārdus ievieto savā meklēšanas sistēmā. Ja Google sistēma jūsu mājas lapu neatpazīst, tad var uzskatīt, ka priekš noteiktas cilvēku grupas, kuri sev interesējošos pakalpojumus un preces meklē tikai caur internetu, jūsu uzņēmums neeksistē,» skaidro Z.Ronis.

Viņš arī atzīst, ka daudzi uzņēmēji joprojām neizprot lapas atpazīstamības nozīmi interneta vidē un uzskata, ka uzņēmumam ir pietiekami ar mājas lapas izveidi. Tajā pašā laikā S.P.Q.R. klienti, kuri ņēmuši vērā uzņēmuma speciālistu ieteikumus un izmanto gan SEO pakalpojumus, gan arī izvieto savas mājas lapas uz Google serveriem, jau pirmo mēnešu laikā izjūt atšķirību starp agrāko un šobrīdējo mājas lapas apmeklējuma statistiku. Turklāt būtisks faktors ir jau pieminētā mājas lapas darbības stabilitāte un ātrums. Turklāt Google ir pasludinājis mājas lapu darbības ātrumu par vienu no galvenajām savām prioritātēm.

«Protams, ka klients atgriežas tur, kur viņš iepriekš ērti un ātri atrada visu nepieciešamo informāciju par sev vajadzīgo preci vai pakalpojumu. Piemēram – ideāls piemērs ir OCTA polišu piedāvājums internetā – pakalpojumus ir identisks, pārdevēju ir gana daudz. Gandrīz vienīgā atšķirība ir cena. Taču klienta svarīgākā vēlme ir ātri un ērti nopirkt OCTA polisi ik pa noteiktam laika posmam un vairs nedomāt par šo vajadzību. Tieši šeit arī ieslēdzas konkurence, kura tirgotāja mājas lapu pircējs atradīs un atvērs – vienu, divas. Varbūt trīs. Taču te arī viņš apstāsies un ātri izdarīs izvēli un attiecīgi arī pirkumu. Ja būsiet pirmajā trijniekā – liela varbūtība, ka izvēle kritīs par labu jums. Ja nē, tad iestājas likumsakarība – priekš klienta jūs neeksistējat,» skaidro Z.Ronis.

Viņš arī atzīst, ka viņa klienti lielākoties ir uzņēmumi, kuri paši apzinās moderno tehnoloģiju iespējas un diktētos likumus, tādēļ arī izmanto SIA S.P.Q.R. piedāvātos pakalpojumus savas konkurētspējas noturēšanai un paplašināšanai. «Neesmu iedomīgs, tomēr varu atzīt – kuri neapzinās šīs nepieciešamības, kas nebūt nav modes diktētas, tie arī nav mani klienti un, iespējams, nekad arī par tādiem nekļūs. Manus klientus raksturo vēlme būt līderiem. Tādēļ viņi jau šodien domā kā līderi un rīkojas kā līderi, lai maksimāli īsā laikā par tādiem arī kļūtu,» pauž Zigmārs.

Par visiem SIA S.P.Q.R. pakalpojumiem, to sniegtajām iespējām un citiem tehniskajiem risinājumiem plašāk iespējams uzzināt uzņēmuma mājas lapā www.spqr.lv, kur arī atrodami uzņēmuma kontakti, lai sazinātos ar ekspertiem, kuri sniegs jebkuras konsultācijas. Par Google hostinga iespējām plašāk varat uzzināt sadaļā google hostings.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti