Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Labdaris.lv jauni risinājumi labdarības jomā

Iepriekšējais gads labdarības fondam Labdaris.lv ir bijis pilns ar dažādiem jauninājumiem un projektiem: ir atklāta jauna mājas lapa, uzsāka palīdzības sniegšana starptautisku projektu ietvaros, uzlabota sistēma ziedojumiem ar tālruņa palīdzību, kā arī paveikts ļoti daudz citu lietu. Fonda pārstāvji norāda, ka tas ir bijis labs ieskrējiens pasākumiem un projektiem, ko plānots paveikt šī gada laikā. Visus fonda projektus vieno kopējs mērķis – sniegt efektīvu palīdzību pēc iespējas lielākam cilvēku skaitam.****

Iespēja labāk izsekot ziedojumiem

Viena no nozīmīgākajām pārvērtībām, ko piedzīvoja fonds, bija jauna labdarības portāla www.labdaris.lv izveidošana. Darbs pie tā koncepcijas ilga daudzus mēnešus un pašlaik ikvienam, kas vēlas palīdzēt grūtībās nonākušajiem, ir iespēja to izdarīt ērtā un pārskatāmā veidā. Ikviens reizē ar ziedojuma veikšanu var personai uzrakstīt vēlējumu, kas būs redzams portāla apmeklētājiem. Veiktā ziedojuma summa portālā parādās nekavējoties, bet vēlējums būs redzams pēc tam, kad to apstiprinās lapas administrators.

Tāpat kā iepriekš Labdaris.lv informē ne tikai par ziedojumu nepieciešamību, bet arī to izlietojumu un palīdzības sniegšanas gaitu. Iepriekš ar izdevumiem varēja iepazīties tekstuālās atskaitēs un stāstos par palīdzības sniegšanu, bet tagad ikvienam ir pieejama arī pilnīga finanšu atskaite, kurā ir redzams, kā izlieto saziedotos līdzekļus.

Līdz ar jaunā portāla atvēršanu Labdaris.lv ir uzsācis ziedojumu vākšanu vairākos Ārkārtas situāciju fondos, lai varētu sniegt palīdzību personām, kam tā nepieciešama nekavējoties vai arī, lai izveidotu sava veida drošības spilvenu personām, kam neizdodas savākt visus nepieciešamos līdzekļus nepieciešamajā termiņā. Ārkārtas situāciju fondi ir izveidoti atbilstoši Labdaris.lv darbības virzieniem, par ko vairāk varat uzzināt šeit: http://labdaris.lv/about.

Zvani palīdzības sniegšanai

Pērnā gada rudenī Labdaris.lv pilnībā mainīja sistēmu tam, kā notiek ziedojumu vākšana, izmantojot ziedojumu tālruņus. Fonda dibinātājs Aleksandrs Čistovs skaidro: «Ziedojumus, kas iegūti ar zvanu palīdzību, fonds saņem tikai pēc tam, kad ir apmaksāts telefona rēķins. No zvana veikšanas līdz brīdim, kad fonds saņem ziedojumu, var paiet vairāki mēneši un palīdzība var vairs nebūt nepieciešama. Šī iemesla dēļ ziedojumu tālruņi ir izveidoti tikai ārkārtas situāciju fondiem.»

Ziedojumu tālruņi ir sekojoši:

Palīdzība veselības problēmu gadījumā – 90006881 (ziedojums – 1,42 EUR), 90006771 (ziedojums – 7,11 EUR);
Palīdzība dzīvniekiem un patversmēm – 90006080 (ziedojums – 1,42 EUR);
Palīdzība sociāli neaizsargātiem – 90006787 (ziedojums – 1,42 EUR);
Palīdzība traģēdiju un katastrofu upuriem – 90006989 (ziedojums – 1,42 EUR);
Starptautiskās palīdzības fonds – 90006782 (ziedojums – 1,42 EUR).

A. Čistovs norāda, ka tas gan nenozīmē, ka persona nevar noziedot kādam palīdzības lūdzējam konkrēti. Ja ir veikts ziedojums ar tālruņa palīdzību, informācija par zvana laiku, rēķinu, maksājuma uzdevums par tā apmaksu un informācija par ziedojuma saņēmēju ir jānosūta uz e-pastu [email protected]. Šādā gadījumā ar telefona zvanu noziedotā summa nonāks attiecīgajam palīdzības lūdzējam. Jāņem gan vērā, ka ziedojuma veikšanai konkrētai personai, izmantojot ziedojumu tālruni, ir jāzvana uz numuru, kas norādīts pie attiecīgā Ārkārtas situāciju fonda. Ziedotāju ērtībām atbilstošie tālruņa numuri ir atrodami pie katra stāsta.

Labdarība bez robežām

Kā vēl vienu ļoti nozīmīgu jauninājumu fonda dibinātājs min starptautiskās darbības paplašināšanu. «Fonda mājas lapa ir trīs valodās un tajā ir pieejami arī starptautiskie maksājuma rīki. Mēs saņemam gan ziedojumus, gan laba vēlējumus no personām, kas dzīvo ārpus Latvijas robežām. Kad pie mums vērsās personas no citām valstīm ar lūgumu palīdzēt, mēs nolēmām, ka nevar tikai ņemt no citiem, ir arī jādod. Labestībai nedrīkst būt robežu,» savu viedokli pauž A. Čistovs. Pašlaik fondam ir izveidots atsevišķs virziens starptautiskās palīdzības sniegšanai.

«Zinu, ka tas izklausās ambiciozi, bet mūsu mērķis ir nojaukt robežas un likt cilvēkiem saprast, ka palīdzība ir nepieciešama konkrētiem bērniem, pieaugušajiem, ģimenēm, nevis pasēm, ko viņi tur rokās. Nevienam nedrīkst atteikt palīdzīgu roku tikai tāpēc, ka viņš ir dzimis dažus kilometrus uz vienu vai otru pusi,» pārliecināts Labdaris.lv dibinātājs. Pašlaik šī projekta ietvaros vāc līdzekļus vienu gadu vecas meitenītes ārstēšanai. Vairāk ir iespējams uzzināt šeit: http://labdaris.lv/need-help/150.

Fonda pārstāve komunikācijas jautājumos Simona Šjadīte pastāstīja, ka pašlaik notiek ļoti intensīvs darbs pie Labdaris.lv popularizēšanas ārvalstīs: «Pagājušā gada nogalē nosūtījām vairākus simtus brošūru uz Vāciju. Tos izplatīja brīvprātīgais, kas pieteicās palīdzēt. Pašlaik mums gatavo bukletus izplatīšanai Lietuvā un notiek sarunas ar brīvprātīgajiem, kas varētu izplatīt informāciju arī Krievijā. Protams, mēs neplānojam apstāties tikai šajās valstīs.»

Ieskrējās lidojumam

Plāni jaunajam gadam fondam ir iespaidīgi. S. Šjadīte norāda, ka iepriekšējais gads, kura laikā tika uzsākti vairāki nozīmīgi projekti un rīkoti neskaitāmi pasākumi ir bijis tāds kā ieskrējiens tam, lai šo gadu aizvadītu ar vērienu. «Pērn mēs, pateicoties gādīgu uzņēmumu atbalstam, organizējām vairākus nozīmīgus pasākumus, piemēram, cilvēkiem ratiņkrēslos dāvājām braucienu ar limuzīnu un burinieku, sarīkojām koncertu Latvijas senioriem, kas dzīvo pansionātā, uzsākām profesionālās integrācijas programmu bērniem un paveicām daudz ko citu. Visu laikam nemaz nevaru atcerēties,» atklāj fonda pārstāve.

Viņa informē, ka arī nākamais gads nesīs daudz jaunu iespaidu neskaitāmiem cilvēkiem. S. Šjadīte gan vēl neatklāj, kādi tieši projekti ir paredzēti, norādot, ka tuvākajā laikā par daļu no tiem paziņos arī plašākai sabiedrībai. «Varu pateikt tikai, ka šogad mēs plānojam cilvēkiem likt sapņot, dejot un pat lidot,» nedaudz noslēpumaina ir S. Šjadīte.

www.labdaris.lv

Rekvizīti

Nosaukums: Biedrība «Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv»
Reg. Nr: 40008173130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1-1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22
LV43HABA0551037990069

-CITADELE- Swift: PARXLV22
LV79PARX0016130480002

Paypal: [email protected]

Webmoney:

WMR R175707680433
WME E281911870931
WMZ Z295651461411

Ziedojumu tālruņi:

Palīdzība veselības problēmu gadījumā – 90006881 (ziedojums – 1,42 EUR), 90006771 (ziedojums – 7,11 EUR);
Palīdzība dzīvniekiem un patversmēm – 90006080 (ziedojums – 1,42 EUR);
Palīdzība sociāli neaizsargātiem – 90006787 (ziedojums – 1,42 EUR);
Palīdzība traģēdiju un katastrofu upuriem – 90006989 (ziedojums – 1,42 EUR);
Starptautiskās palīdzības fonds – 90006782 (ziedojums – 1,42 EUR).

[email protected]
(+371) 27035637

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti