Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Aptauja: skolotāji ir pārslogoti, bet tic tehnoloģijām

Portāla Skolotājs.lv veiktās zibensaptaujas dati liecina, ka vidēji viens Latvijas skolotājs nedēļas laikā nostrādā vairāk nekā 45 stundas, Dienu informēja portāla pārstāvji. Ņemot vērā, ka starp aptaujas dalībniekiem bija gan pilnu, gan nepilnu, gan vairāk kā vienu pilnu slodzi strādājoši pedagogi, faktiskā noslodze lielākajai daļai pedagogu ir 55 un vairāk stundas nedēļā. 

Tikai 38% no darba laika tiek veltīta tiešajam darbam ar skolēniem, vēl 27% laika aizņem sagatavošanās stundām un mājas darbu vai kontroldarbu labošana. Savukārt 13% jeb aptuveni 6 stundas nedēļā tiek veltītas administratīvajam darbam.

Pedagogi uzskata, ka labāks IT nodrošinājums palīdzētu ietaupīt gandrīz četras stundas nedēļā no tā laika, kas aiziet administratīva vai tehniska darba veikšanai. Būtībā administratīvā un rutīnas sloga samazināšana ar IT atbalstu ļautu pedagogiem samazināt savu kopējo slodzi par aptuveni 160 stundām jeb vienu mēnesi gadā.

Aptauja liecina, ka īpašs pieprasījums pedagogiem būtu pēc labāka IT nodrošinājuma stundu satura plānošanai un veidošanai, kā arī administratīvam un tehniskam darbam. Vairāk kā 70% pedagogu atzīst, ka labāks IT nodrošinājums būtu būtisks vai ļoti būtisks atbalsts administratīvā darba atvieglošanai, stundu sagatavošanai un mājasdarbu labošanai.

"Liela daļa pedagogu ir pilnībā gatavi aktīvākam tehnoloģiju lietojumam," pavēstīja Skolotājs.lv redaktore Līga Matveja – Vlasova. Viņa norādīja, ka līdz šim lielāko daļu savam darbam noderīgo IT rīku skolotāji varējuši iegādāties par maksu. Ne vienmēr tie esot pielāgoti Latvijas situācijai, “turklāt resursi ir izkaisīti pa dažādām interneta vietnēm,” informēja portāla redaktore.

Zibens aptauja tika veikta portālā Skolotājs.lv, un tajā piedalījās 368 skolotāji no visas Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi