Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Iļģuciema vidusskola: Kāpēc par reorganizāciju uzzinām pēdējie?

Viens no skolas kvalitātes rādītājiem ir CE rezultāti. Pēc Draudzīgā aicinājuma izveidotā skolu reitinga (pēc CE rezultātiem) 2011.gadā Iļģuciema vidusskola Latvijas 100 labāko skolu reitingā ir ierindojusies 23.vietā. Bet pilsētas vidusskolu grupā ir 8.vietā. Radusies absurda situācija, ka skola, kas strādā kvalitatīvi ar labiem rezultātiem valsts līmenī, tiek reorganizēta.
Dzīvojot demokrātiskā sabiedrībā, kuras pamatprincipi ir atklātība un vienlīdzība, mēs, Iļģuciema vidusskolas kolektīvs, saskaramies ar situāciju, kad par mūsu skolas reorganizāciju, t.i. vidusskolas pārveidošanu par pamatskolu, uzzinām tikai no laikraksta Diena š.g. 9.februārī, kad lēmums jau ir ticis pieņemts. 

Šī gada 23.janvārī, tiekoties ar RD Izglītības kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāju Eiženiju Aldermani, skolas direktore I.Tauriņa un vecāku padomes pārstāvji Sandra Murāne un Gints Mangulis netika informēti par lēmumiem, ko RD jau pieņēmusi janvārī saistībā ar Iļģuciema vidusskolu. Par šo situāciju ar skolas direktori un skolas kolektīvu, t.s. vecākiem, nav bijušas diskusijas, lai izprastu pieņemtā lēmuma pamatotību un uzklausītu skolas kolektīva un vecāku argumentus un pretargumentus.

Iļģuciema mikrorajonā mūsu skola ir vienīgā vidusskola ar latviešu mācību valodu un apkārtnes bērniem un jauniešiem piedāvā pilnveidoties sportā un interešu izglītības jomā. Iļģuciema vidusskola ir 1.vietā kopvērtējumā Kurzemes rajona sporta aktivitātēs jau vairāk nekā 30 gadus. Atzīstami rezultāti ir Rīgas pilsētas sporta pasākumos visās vecuma grupās, RD kausa izcīņas basketbolā, 2.vieta Rīgas pilsētas sacensībās florbolā, Rīgas skolēnu sporta spēlēs, pavasara stafešu skrējienos, tautas bumbas sacensībās skolēni visbiežāk ierindojas godalgotās vietās. Mūsu skolas sporta skolotāji regulāri organizē Rīgas pilsētas sacensības Kurzemes rajonā dažādos sporta veidos Iļģuciema vidusskolas sporta bāzē.

Mūsu skolēni piedalās arī sacensību tiesāšanā. Iļģuciema vidusskola ir bāzes skola LSPA studentiem. Iļģuciema vidusskolas tautas deju kolektīvi jau kopš skolas dibināšanas piedalījušies Dziesmu un deju svētkos, iegūstot 1. un 2. pakāpes diplomus visas vecumu grupās. 2011.gadā Rīgas Tautas deju kolektīvu skatē Kurzemes rajonā ir iegūti 1. un 2. pakāpes diplomi.

Ievērojami rezultāti ir skolas dziedātājiem, koriem un vokālajiem ansambļiem visās vecuma grupās, 1.pakāpes diplomi iegūti vokālajā konkursā "Balsis". Skolā darbojas vidusskolēnu teātra pulciņš "Kuššš", kura sekmes apliecina piedalīšanās festivālā "Ielu teātris" un 11.novembra Lāčplēša dienai veltīta dižkoncertā Latviešu biedrības namā kopā ar Latvijas vīru koriem, piedalīšanās Brīvdabas muzejā rīkotāja pasākumā, Latviešu dramaturgu festivālā Limbažos ar iestudējumiem, kas ieaudzina piederību valstij, patriotiskumu, veido Latvijas pilsoni caur klasiskām vērtībām.

Šogad 12.klases skolēns Rīgas pilsētas skolēnu skatuves runas konkursā "Rīgas zvirbulis" saņēma laureāta diplomu. Skolā ir izveidots muzejs, kurā atspoguļota skolas vēsture, sākot no skolas dibināšanas pirmās dienas. Iļģuciema vidusskolas komanda Rīgas pilsētas Sarkanā Krusta rīkotajās sacensībās piedalās jau vairāk nekā 10 gadus un ieguvusi 1. un 2. vietas, valsts līmenī izcīnīta 4.vieta.

Kāpēc, šādi rīkojoties, tiek degradēta visa izglītības sistēma, grauti demokrātijas un atklātības principi, sekmēta nevienlīdzīga konkurence starp skolām, ignorētas vecāku un skolotāju domas, kā arī skolēnu tiesības mācīties pēc iespējas tuvāk savai dzīvesvietai?


Top komentāri

Abrams
A
Direktore Tauriņa lidinās kā tauriņš, skola viņai neinteresē, bet amats gan, tāpēc pati nekur, nekur neies...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi