Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ceļā pretim tautas mīlestībai

Pēc kārtējās neveiksmīgās sezonas nacionālo futbola valstsvienību šogad gaida lieli mači un arī lieli svētki, atzīmējot Latvijas futbola federācijas (LFF) simtgadi. Jau šomēnes ar spēlēm pret spēcīgo Melnkalni, Nīderlandi un Turciju Latvijas izlase uzsāks 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru, turklāt uz atklāšanas cīņu plāno atgriezties Skonto stadionā, vēlāk gan dodoties atpakaļ uz savu pēdējo gadu mājvietu stadionā Daugava. Par izlases gatavību un apņēmību pirms jaunā cikla stāsta LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Atgriešanās ierastajā režīmā. Atšķirībā no iepriekšējās sezonas, kad mūsu izlase spēlēja UEFA Nāciju līgā un pārbaudes mačos, šis gads mūs saved kopā ar augstāka līmeņa komandām, nodrošinot cita līmeņa spēles un arī izaicinājumus, atkal dodot iespēju samērot spēkus arī ar lielvalstīm. 

Attīstības posms. Pagājušajā gadā jauna galvenā trenera vadībā mūsu izlase uzsāka jaunu attīstības posmu. Kā treneris Dainis Kazakevičs vairākkārt pieminēja preses konferencēs, jau pērn tika domāts un strādāts virzienā, kāds mūsu valsts galvenajai komandai būs aktuāls arī šogad. Tā ir ātra pāreja uzbrukumā, nepiekāpība divcīņās, uzlabojumi pie standartsituācijām abos laukuma galos. Jāpiekrīt trenera paustajam, ka 2021. gada pirmos mačus komanda sagaidīs ar labāku izpratni par spēles stilu, principiem un plānu, nekā tas bija pērn. 

Kolektīvs saliedējas. Esot klāt katrā no treniņnometnēm, redzēju komandas progresu. Varbūt cilvēkiem no malas nav tik labi redzams pārveidošanās process, bet ikdienas gaitās varēju klātienē pārliecināties par to, ka katra darbība treneru korpusa izpildījumā bija pārdomāta, mērķtiecīga un uz galvenajiem mērķiem virzīta. Redzēju, kā saliedējas kolektīvs, kā katru nometni puiši pie galda paliek aizvien ilgāk, kā viņi ir atraisījušies, joko un nebīstas izdarīt kaut ko, kas kādam nebūtu pa prātam. Redzēju, ka pēc neveiksmēm viņi viens otru atbalsta, nevis meklē vainīgos, un ticu, ka tik veselīga atmosfēra komandas iekšienē ir viens no rezultātus un sniegumu pozitīvi ietekmējošiem faktoriem.

Liels izaicinājums. Pretinieki 2021. gadā mūsu izlasei būs spēcīgāki nekā pirms gada, un tieši šādi mači lieliskos stadionos, cerams, vismaz kaut kādā daļā arī ar dedzīgiem līdzjutējiem tribīnēs, ir futbols, par kādu sapņo ikviens futbolists jebkurā vecumā. Mūsu spēlētājiem šie mači ar spēcīgiem pretiniekiem ir lielisks izaicinājums un iespēja parādīt savas prasmes un varbūt iekrist acīs citu klubu pārstāvjiem. Taču visupirms un galvenokārt tā ir iespēja pārstāvēt mūsu valsts karoga krāsas un likt saviem līdzjutējiem lepoties par mūsu visu valstsvienību, par to, ko mēs kā futbola sabiedrība esam spējuši sagatavot.

Cīnīties par uzvaru. Vēsture rāda, ka veiksmīgākos laikus Latvijas valstsvienība piedzīvoja brīžos, kad virkne spēlētāju bija ar labu spēļu praksi spēcīgos čempionātos. Ja vairāki mūsu futbolisti vienlaikus ir savā labākajā sportiskajā formā, varam būt drauds gan turkiem, gan norvēģiem. LFF valde komandai izvirzījusi mērķi cīnīties par ceturto vietu grupā, taču zinu, ka komandai pirms katras spēles uzdevums būs viens – cīnīties par uzvaru. Un citādi nemaz nevar būt.

2022. GADA PASAULES KAUSA KVALIFIKĀCIJA

  • 24. marts Latvija – Melnkalne
  • 27. marts Nīderlande – Latvija
  • 30. marts Turcija – Latvija
  • 1. septembris Latvija – Gibraltārs
  • 4. septembris Latvija – Norvēģija
  • 7. septembris Melnkalne – Latvija
  • 8. oktobris Latvija – Nīderlande
  • 11. oktobris Latvija – Turcija
  • 13. novembris Norvēģija – Latvija
  • 16. novembris Gibraltārs – Latvija 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visa dzīve - florbols

Vienā no populārākajiem Talsu sporta veidiem meistarību attīsta Alekss Siņkevičs (12), kurš florbolu sauc par visu savu dzīvi – treniņiem un prasmju slīpēšanai vienmēr tiks dota priekšroka. Nese...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā