Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Barons kvartāla basketbolisti cieš smagu neveiksmi un nekvalificējas BBL finālam

Latvijas komanda _Barons kvartāls _piektdien piedzīvoja smagu neveiksmi Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla atbildes spēlē, nekvalificējoties izšķirošajai kārtai. Aizvadītajā mačā divkārtējā Latvijas čempionvienība ar rezultātu 80:110 (19:24, 14:26, 20:32, 27:28) izbraukumā kapitulēja Lietuvas klubam Prienai.

Barons kvartāla komandā veiksmīgāko sniegumu demonstrēja Tailers Keins, kurš guva 18 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Tikmēr Prienai vienībai ar 20 punktiem palīdzēja Gintars Kadzulis.

Jau pašā mača sākumā Barons kvartāls nokļuva iedzinējos ar 4:14 un 6:17. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām viesi pārsvaru spēja samazināt līdz pieciem punktiem, tomēr turpinājumā Prienai atguva iniciatīvu, un šaubas par uzvarētāju neradās.

Abu vienību pirmajā tikšanās reizē Rīgā Barons kvartāls piedzīvoja zaudējumu ar 73:76, kaut mača gaitā mājiniekiem bija arī 16 punktu deficīts. Līdz ar to divu spēļu summā Rīgas klubs cieta neveiksmi ar 153:186.

Kā ziņots, otrā pāra atbildes mačā Ventspils basketbolisti ceturtdien savā laukumā ar 78:65 uzvarēja latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas Kalev/Cramo, divu spēļu summā uzvarot ar 139:129. Ventspilnieki sacensību fināla stadiju sasnieguši pirmo reizi turnīra vēsturē. Finālsērija un mači par trešo vietu tiks izspēlēti aprīļa sākumā.

Ceturtdaļfinālā Ventspils pieveica Lietuvas vienību Šiauliai, bet Barons kvartāls pagarinājumā spēja pārspēt Igaunijas komandu Tartu TU/Rock.

Plānots, ka pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb Final Four sacensību formāta. Superkausa turnīrā piedalīsies BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība VEF Rīga un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas Žalgiris un Viļņas Lietuvos rytas - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja Žalgiris basketbolisti, kas finālā pieveica Lietuvos rytas komandu. VEF Rīga tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi