Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dream nedod iespēju Babkinai un atbrīvo spēlētāju no sastāva

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienība Atlantas Dream sestdien nolēma atbrīvot no sastāva latvieti Elīnu Babkinu, spēlētājai nemaz nedodot iespēju sevi pierādīt darbībā, vēsta komandas preses dienesta publicētā informācija sociālajā vietnē Twitter.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka WNBA komandām līdz 26.maijam būs jāsamazina sastāvs līdz 12 spēlētājām.

Komandām sastāvi līdz 12 spēlētājām jāsamazina pirms regulārā čempionāta sākuma un tas būtu bijis jādara aizvadītajā nedēļas nogalē. Šī brīža vēlme samazināt sastāvus nenozīmē, ka drīzumā varētu būt lēmums par sezonas sākšanos. Tas tikšot darīts, lai ar 1.jūniju basketbolistes varētu sākt saņemt atalgojumu. 

Sastāva saīsināšana neveiksmīga izvērtās pieredzējušajai Babkinai, kura tā arī nepaspēja sevi pierādīt darbībā, jo koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ neviena no WNBA komandām vēl nav paspējusi aizvadīt treniņnometni.

Babkina šosezon pārstāvēja Turcijas spēcīgākā čempionāta komandu Adanas ASKI, kuras rindās šosezon caurmērā izcēlās ar 19,4 punktiem, 7,5 rezultatīvām piespēlēm, vidēji laukumā pavadot 34,8 minūtes.

Aizvadītā gada vasarā viņa Eiropas čempionātā Latvijas izlases rindās vidēji mačā guva 20,8 punktus, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas un atdeva 4,5 rezultatīvas piespēles.

Basketbolistes, kuras tiks atbrīvotas, nesaņems atalgojumu, bet līdz 30.jūnijam viņām tiks izmaksāta cita summa pabalsta formā. 

Lielai daļai komandu šobrīd sastāvā ir 15 spēlētājas, bet dažās vienībās ir palikušas vairs tikai 12 basketbolistes. Atskaitīt spēlētājas vienībām nebūs viegls uzdevums, jo nav bijusi iespēja viņas redzēt treniņnometnē.

Pēc WNBA mājaslapā pieejamās informācijas, Dream sastāvā šobrīd ir 16 basketbolistes, bet paredzams, ka tuvākajās dienās vienības rindās būs vien 12 sportistes.

Šī gada NBA draftā ar 11.numuru tika izraudzīta Latvijas basketboliste Kitija Laksa, kura nonāca spēcīgajā Sietlas Storm komandā. Jau drafta naktī kļuva zināms, ka Laksa šosezon WNBA nespēlēs.

Babkina WNBA draftā tika izraudzīta 2011.gadā. Spēlētāju izvēlējās Losandželosas Sparks komanda ar kopējo 29.numuru.

WNBA 2020.gada sezonai bija jāsākas maija vidū, taču tagad turnīra starts atlikts uz nenoteiktu laiku. Iepriekšējā sezonā par WNBA čempionēm tika kronētas Vašingtonas Mystics basketbolistes, kuras finālsērijā ar 3-2 uzveica Konektikutas Sun.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi