Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jazz vēlreiz pārspēj Bucks; čempioni Lakers atspēlē 2:22 deficītu pret Memfisu

Rūdijs Gobērs un Džo Inglss sestdien guva pa 27 punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, līgas līdervienībai Jūtas Jazz mājās pārspējot Jaņņa Adetokunbo pārstāvēto Milvoki Bucks, bet Losandželosas Lakers mājās atspēlēja mača sākumā iekrāto 2:22 deficītu.

Jūtas "Jazz" pieveica Milvoki "Bucks" ar 129:115 (35:31, 34:21, 27:30, 33:33).

Gobērs 27 punktiem pievienoja arī 12 atlēkušās bumbas un četrus bloķētus metienus, bet "Jazz" komandā četri spēlētāji pirmo reizi vienības vēsturē guva vismaz 25 punktus spēlē.

Donovans Mičels sakrāja 26 punktus, sešas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles, un rezervists Džordans Klārksons pievienoja vēl 25 punktus.

Tā bija "džezmeņu" sestā uzvara pēc kārtas un 17.uzvara 18 spēlēs.

"Tas vienkārši izskatās aizraujoši. Kad es skatos, kā viņi spēlē, tas izskatās aizraujoši, tas izskatās viegli," par pretinieku demonstrēto spēli sacīja "Bucks" zvaigzne Jannis Adetokunbo. "Tas izskatās vienkārši. Noteikti viņi izskatās kā mēs pagājušajā gadā, un, kad tu tā spēlē ar pārliecību, tevi noteikti ir grūti pārspēt."

"Jazz" šī bija jau otrā uzvara pār Milvoki klubu šosezon, abas reizes uzvarot ar divciparu skaitli.

Adetokunbo finišēja ar 29 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm, 23 punktus guva Brūks Lopess, bet "Bucks" zaudēja otro spēli pēc kārtas.

Citā spēlē Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss kopā guva 63 punktus, un Losandželosas "Lakers" otrajā puslaikā atspēlēja pirmā puslaika mīnusus, izcīnot septīto uzvaru pēc kārtas.

Savā laukumā Losandželosas "Lakers" pieveica Memfisas "Grizzlies" ar 115:105 (16:31, 30:28, 41:23, 28:23).

Pirmo reizi četrās spēlēs līgas čempionei "Lakers" nebija jāspēlē pagarinājums, taču otro spēli pēc kārtas bija jāatspēlējas no 20 punktu deficīta pirmajā puslaikā.

"Mums to vajadzētu saprast," sacīja Džeimss. "Pirmajā ceturtdaļā mums nevajadzētu būt iedzinējos. Mēs to nevarēsim izdarīt pret labām komandām, un turpinājumā mēs pret dažām tādām spēlēsim. Zaudēt ar 2-22 mača sākumā nav laba sastāvdaļa čempionu komandai, taču mēs atradām veidu, kā to labot."

Deiviss guva 35 punktus un deviņas atlēkušās bumbas, bet Džeimss finišēja ar 28 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Džeimss nospēlēja 34 minūtes un pēdējo grozu ar vienu roku guva, triecot bumbu grozā no augšas pēc Marka Gasola piespēles trīs minūtes līdz spēles beigām.

Visbeidzot Čikāgas "Bulls" zaudējumā savā laukumā Losandželosas "Clippers" ar 106:125 (25:30, 29:28, 24:32, 28:35) Kavai Lenards viesiem guva 33 punktus, no spēles iemetot 14 no 21 metiena. Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas.

Markuss Moriss spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, lai uzvarētāju labā gūtu 20 punktus, bet mājiniekiem Zeks Lavins sakrāja 26 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien guva 36 punktus, un Dalasas "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 143:130 (27:34, 42:31, 39:36, 35:29) pārspēja Ņūorleānas "Pelicans", "Mavericks" gūstot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 32 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no astoņiem divpunktu metieniem, astoņus no 13 tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas un četras reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par astoņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 46 punktiem bija Luka Dončičs, kurš bez karjeras rekorda punktu gūšanā izcīnīja arī astoņas bumbas zem groziem un 12 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Dončičam tā bija septītā spēle karjerā ar vismaz 40 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Porziņģim astoņi realizētie trīspunktu metieni ir karjeras rekords. Tāpat Dalasas komanda sasniedza rekordu, pretinieku grozā sametot 25 tālmetienus, izdarot to 45 mēģinājumos.

"Pelicans" vienībā 36 punktus guva Zaions Viljamsons.

"Pelicans" uzbrucējs Viljamsons pirmajās divās ceturtdaļās trāpīja desmit no desmit metieniem, kopā ar Čikāgas "Bulls" spēlētāju Deriku Rouzu esot vienīgajiem 20 gadus vai jaunākiem spēlētājiem pēdējo 25 sezonu laikā, kuri, izdarot tik daudz metienu no spēles puslaikā, visus trāpīja grozā.

2009.gada 18.martā mačā viesos pret Oklahomasitijas "Thunder" Rouzs trāpīja visus desmit metienus no spēles otrajā puslaikā.

Viljamsons puslaiku noslēdza ar 23 punktiem, kas bija viņa karjeras rekords vienam puslaikam, un gandrīz atbilda viņa šīs sezonas vidējam rādītājam - 23,8 punkti spēlē. Visi desmit viņa grozi tika gūti no groza apakšas, ieskaitot četrus triecienus grozā no augšas.

Viljamsons finišēja ar 14 no 15 trāpītiem metieniem no spēles, vienīgo reizi kļūdoties no trīspunktu metienu līnijas.

Viljamsona sniegums viņa sezonas metienu procentu uzlaboja līdz 61,3%, kas ir sestais labākais rādītājs NBA.

"Mavericks" ar 13 uzvarām 27 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē.

Citā spēlē Dāvis Bertāns piektdien guva deviņus punktus Vašingtonas "Wizards" komandas zaudējumā savā laukumā Ņujorkas "Knicks" ar 91:109 (23:30, 19:23, 22:26, 27:30).

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 10 sekundes, kuru laikā realizēja divus no sešiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par 16 punktiem mazāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Rasels Vestbruks, kurš arī izcīnīja deviņas bumbas zem groziem un veica desmit rezultatīvas piespēles.

"Knicks" vienībā 24 punktus guva Džūliuss Rendls, kuram arī 18 atlēkušās bumbas.

"Double-double" - desmit punkti un 14 atlēkušās bumbas 20 minūšu laikā tika viesu centra spēlētājām Mičelam Robinonam, kurš spēli atstāja ar lauztu roku pēc neveiksmīgas saskares ar Rendlu.

22 gadus vecais Robinsons šajā sezonā vidēji mačā gūst 8,4 punktus, izcīna 8,2 atlēkušās bumbas un bloķē 1,6 metienus.

"Wizards" ar sešām uzvarām 23 spēlēs ieņem pēdējo 15.vietu Austrumu konferencē.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi