Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Jēkabpils basketbola komanda tiek pie jauna ģenerālsponsora un galvenā trenera

Jēkabpils basketbola klubs noslēdzis līgumu ar SMScredit.lv un tā nosaukums būs Jēkabpils/SMScredit.lv, kā arī klubu vadīs serbu speciālists Marko Zarkovičs.

Vēl pēc aizvadītās sezonas beigām par Jēkabpils klubu bija liela neskaidrība un vēl jūnijā izskanēja informācija, ka tas tuvāko sezonu laikā negrasās startēt valsts augstākajā līgā, taču šobrīd vienībai izdevies piesaistīt ģenerālsponsoru.

Kā vēstīts kluba mājaslapā, tam izdevies vienoties ar ātro kredītu aizdevēju SMScredit.lv, uzņēmuma kļūstot par vienības ģenerālsponsoru. Tāpat vienībai drīzumā tiks mainīta vizuālā identitāte.

Savukārt par komandas galveno treneri ir apstiprināts 33 gadus vecais serbu basketbola speciālists Marko Zarkovičs. Viņš ir kādreizējais basketbolists, kurš profesionālā līmenī basketbolu spēlējis Dānijā un Rumānijā. Zarkovičs ir absolvējis Belgradas Basketbola akadēmiju, kā arī ir Serbijas treneru asociācijas biedrs. Treneris ir strādājis serbu, austriešu un spāņu individuālās meistarības basketbola nometnēs, kā arī trenējis jaunos basketbolistus Serbijā, Spānijā, Latvijā un citās valstīs, turklāt bijis iesaistīts apjomīga Indijas reģiona basketbola attīstības programmas īstenošanā. Savukārt šovasar Zarkovičs strādājis Eiropā vienīgajā FIBA sertificētajā basketbola nometnē YUBAC.

Divas aizvadītās basketbola sezonas Zarkovičs pavadīja Latvijā, trenējot Alfrēda Kraukļa VEF Basketbola skolas 2001.un 2002.gadā dzimušos basketbolistus.

“Spēlēsim modernu basketbolu, ko ikvienam būs patīkami vērot," kluba mājaslapā citēts Zarkovičs. "Galveno komandas daļu veidos gados jauni spēlētāji, tomēr mēs vēlamies pieradīt, ka arī ar šādu sastāvu varam būt cienīgi pretinieki ikvienai komandai. Ieguldīsim daudz darba un ar katru spēli rādīsim arvien labāku un labāku sniegumu."

Tāpat vienības sastāvā spēlēs Jurijs Aleksejevs un Matīss Surkulis, kuri klubu pārstāvēja aizvadītajā sezonā, kā arī Mikus Sokolovs. Jēkabpils/SMScredit.lv pastiprinājis arī viens bijušajiem Latvijas Universitātes basketbola kluba līderiem Roberts Krūmiņš un trīs gadus Spānijā spēlējušais Verners Kohs.

Sastāvam pievienojušies arī gados jaunie basketbolisti - Rodrigo Būmeistars, Rainers Hermanovskis, Gints Zomerfelds un Niks Līnis no VEF skolas, Elvijs Frīdenbergs, Mārtiņš Krūmiņš un Edgars Klaģišs no Alfrēda Kraukļa VEF Basketbola skolas U-19 komandas, kā arī Dāvis Denafs, Rihards Parādnieks un Ričards Daniels Vanags no šīs pašas basketbola skolas U-17 vienības. Kluba ziņojumā gan teikts, ka darbs pie sastāva komplektēšanas turpinās.

Basketbola klubs Jēkabpils dibināts 2012.gadā un iemantojis vietējās publikas atzinību. 2014. un 2015.gadā Jēkabpils komanda izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

Jēkabpils komanda nākamajā sezonā piedalīsies jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kur no Latvijas startēs arī Ventspils, VEF Rīga, Jūrmala, Ogre, Latvijas Universitāte, Liepāja un Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola.

Igaunijas federācija gaidāmajam turnīram apstiprinājusi septiņus pieteikumus startam jaunizveidotajā līgā - Tallinas Kalev/Cramo, Tartu, Raplas Avis, Pērnavas Sadam, Valkas/Valgas Maks&Moorits, Tallinas TTU un Tallinas TLU/Kalev.

Tādējādi nākamās sezonas turnīrā grasās startēt 15 komandas.

Pamatturnīrā no 29. septembra līdz 2019. gada 23. martam komandas aizvadīs divu apļu turnīru.

Pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificēsies apvienotās līgas izslēgšanas turnīram. No 27.marta līdz 2.aprīlim notiks kvalifikācijas spēles (1.-8. vieta, 2.-7., 3.-6., 4.-5.), divu spēļu summā noskaidrojot finālčetrinieka dalībniekus (pirmā spēle pie vienības, kas pamatturnīrā ieņēmusi zemāku vietu). Finālčetrinieks notiks 5. un 6.aprīlī.

Savukārt 10.aprīlī sāksies Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrs, kurā piedalīsies sešas labākās komandas pēc apvienotās līgas pamatturnīra rezultātiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi