Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jēkabpils un Valmieras basketbolistiem panākumi BBL turnīrā

Uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā trešdien izcīnīja pagājušās sezonas Latvijas bronzas medaļniece Jēkabpils, kas izbraukumā ar 72:66 (19:18, 11:15, 15:21, 27:12) pieveica Igaunijas komandu Tallinas TLU/Kalev.Latvijas vienības rindās 16 punktus guva lietuvietis Povils Cukins, kuram arī deviņas bumbas zem groziem, bet 14 punkti Rinalda Sirsniņa rēķinā.Vēl mazāk nekā astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām Jēkabpils atradās iedzinējos ar desmit punktu pārsvaru (49:59), taču atlikušajā laikā parādīja raksturu un atspēlēja deficītu, gūstot uzvaru šajā duelī.

Jēkabpilieši pēc zaudējuma turnīra pirmajā spēlē turpinājumā uzvarējuši četras reizes pēc kārtas, bet TLU/Kalev tikai pagājušajā kārtā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Jau vēstīts, ka pie kārtējās uzvaras šīs sezonas BBL regulārajā čempionātā trešdien tika Latvijas komanda Valmiera, kas izbraukumā ar 83:59 (29:11, 20:14, 13:15, 21:19) pārspēja Igaunijas klubu TTU.

Valmieras sastāvā 21 punktu iemeta Mārcis Vītols, bet 14 guva Viktors Iļins, kuram arī desmit atlēkušās bumbas.

Jau ar cīņas pirmajām minūtēm valmierieši ņēma iniciatīvu savās rokās un pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē izvirzījās vadībā jau ar 29:10. Pēcāk starp abām komandām aizritēja līdzvērtīga cīņa, taču TTU neizdevās lauzt cīņas gaitu, turklāt Valmiera spēja savu pārsvaru pat palielināt.

Valmierieši BBL sezonu sāka ar trim panākumiem, bet šo sēriju pārtrauca 4.novembrī, kad izbraukumā zaudēja Lietuvas vienībai Panevēžas Lietkabelis. Savukārt TTU kontā pašlaik ir divi panākumi piecos mačos, cita starpā ar 71:87 izbraukumā atzīstot Jēkabpils pārākumu.

B apakšgrupas kopvērtējumā Valmiera un Jēkabpils ar četrām uzvarām piecos mačos ieņem pirmo vietu. Tām ar trim panākumiem piecos mačos seko Lietkabelis, bet pa divām uzvarām ir Vara Krūmiņa vadītajam Igaunijas klubam Valgas Maks ja Moorits, kuru pārstāv Jurijs Aleksejevs, Kalvis Krūmiņš, Māris Ļaksa, Reinis Strupovičs un Edgars Krūmiņš, un TTU vienībai. Viena uzvara piecās spēlēs ir TLU/Kalev komandai, bet vienu uzvaru četrās cīņās izcīnījusi Prienai vienība no Lietuvas.

Tikmēr Jūrmala/Fēnikss komanda trešdien viesos ar 68:78 piekāpās Igaunijas klubam Parnu, kuru pārstāv Sandis Silavs.

Jūrmalnieki šajā turnīrā cīnās bez uzvarām piecās spēlēs, tostarp ar 75:90 piekāpjoties arī Latvijas komandai Barons kvartāls, bet Parnu nu izcīnījuši pirmo uzvaru.

A apakšgrupā pirmo vietu ar piecām uzvarām piecās spēlēs ieņem Igaunijas čempione Tallinas Kalev/Cramo, kurus pārstāv Rolands Freimanis un Armands Šķēle, bet četri panākumi piecos mačos ir arī Lietuvas kluba Pasvāles Pieno žvaigzdes kontā. Ar divām uzvarām piecās cīņās seko Tamperes Pyrinto basketbolisti no Somijas, viens panākums trīs mačos ir Barons kvartāls vienībai, bet ar vienu uzvaru trīs mačos seko Parnu, kamēr Jūrmala/Fēnikss piecu spēļu laikā pie uzvarām nav tikusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi