Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūrmala/Betsafe neiekļūst Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas izslēgšanas turnīrā

Jūrmala/Betsafe komandai svētdien neizdevās iekļūt OlyBet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas izslēgšanas turnīrā.

Svētdien noslēdzās apvienotā čempionāta regulārais turnīrs, tomēr tā pēdējā dienā piepildījās abi nelabvēlīgie scenāriji Jūrmala/Betsafe komandai. Vispirms Pērnavas Sadam basketbolisti divu Igaunijas klubu duelī viesos ar 91:85 (23:38, 19:15, 24:19, 25:13) uzvarēja Tallinas Kalev/TLU, bet neilgu brīdi vēlāk Latvijas Universitāte (LU) savā laukumā ar 75:97 (20:25, 13:26, 24:21, 18:25) zaudēja Ervīna Jonāta pārstāvētajai Raplas Avis Utilitas vienībai.

LU komandā 23 punktus iemeta Linards Jaunzems, kamēr 15 punktus pievienoja Renārs Birkāns.

Savukārt viesu rindās 19 punktus iemeta Svens Kaldre, kamēr Jonātam 12 punkti.

Raplas komanda šajā mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, jo jau pēc pirmā puslaika tā atradās vadībā ar teju 20 punktu pārsvaru (51:33). Otrajā spēles daļā LU basketbolistiem tā arī neizdevās mainīt cīņas ritējumu, lai iesaistītos cīņā par uzvaru.

LU basketbolisti pēdējās astoņās spēlēs izcīnījuši četras uzvaras, kas ļāva kvalificēties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīram. Šosezon iepriekšējā mačā ar Raplas komandu LU viesos zaudēja ar 74:77.

Vēl vienā svētdienas mačā Liepāja savā laukumā ar 80:107 (32:25, 17:25, 17:24, 14:33) piekāpās Igaunijas čempioniem Tallinas Kalev/Cramo.

Liepājnieku sastāvā 21 punktu iemeta Džastins Džonsons, kamēr 20 punkti Andražam Kavašam, bet 12 punktus pievienoja Eduards Hāzners.

Ar šo spēli Liepāja ir noslēgusi sezonu, jo tā neiekļuva ne apvienotā čempionāta, ne Latvijas līgas izslēgšanas sacensībās.

Abu komandu šosezon pirmajā tikšanās reizē liepājnieki viesos kapitulēja ar rezultātu 57:97.

Izslēgšanas turnīru sasniedza astoņas labākās regulārā čempionāta komandas, bet ceturtdaļfinālā uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā. Tajos Ventspils tiksies ar Pērnavas Sadam, VEF Rīga spēkosies pret Raplas Avis Utilitas, Tallinas Kalev/Cramo sacentīsies pret Tartu Universitāti, kamēr Ogre aizvadīs cīņas ar Tallinas TalTech.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējumā ar 27 uzvarām 28 spēlēs triumfēja Ventspils, kamēr ar 26 uzvarām sekoja VEF Rīga, trešā ar 25 uzvarām bija Tallinas Kalev/Cramo, bet ceturtā ar 18 uzvarām 28 bija Ogre, kam ar 16 panākumiem sekoja Tallinas TalTech. Pirmajam pieciniekam ar 14 uzvarām sekoja Tartu Universitāte, bet noslēdzošās divas vietas pirmajā astoņniekā ar 13 panākumiem ieņēma Raplas Avis Utilitas un Pērnavas Sadam. Devītā ar 13 uzvarām bija Jūrmala/Betsafe, bet pirmo desmitnieku ar 12 panākumiem noslēdza Tallinas Kalev/TLU.

Tikmēr 11.vietā ar deviņām uzvarām bija Latvijas Universitāte, bet astoņi panākumi bija Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola komandai, kam ar septiņām uzvarām sekoja Liepāja un Valga-Valka/Maks&Moorits vienībai. Tikmēr tabulu ar divām uzvarām noslēdza Jēkabpils/SMScredit.lv.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalījās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīja divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb Final Four dalībnieces, kuras 5. un 6.aprīlī sacentīsies Tallinas Kalev/Cramo mājvietā Saku Surhall. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva Ventspils basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni VEF Rīga. Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas Kalev/Cramo, kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār Tartu Universitāti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi