Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jūrmalas basketbolisti LBL bronzas sērijas pirmajā mačā sīvā cīņā uzvar Ogri

Jūrmalas komanda OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijas pirmajā mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 77:71 (21:25, 15:15, 20:15, 21:16) uzvarēja Ogri.

Sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām Jūrmala izvirzījusies vadībā ar 1-0. Nākamais mačs notiks svētdien Ogrē, bet trešā cīņa paredzēt 23.maijā Jūrmalā.

Jūrmalniekiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Uģis Pinete, 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Denisam Krestiņinam, 11 punktus guva Ivars Rihards Žvīgurs, bet ar desmit punktiem atzīmējās Edgars Jeromanovs.

Tikmēr Ogres komandai 16 punktus guva Jānis Pozņaks, kamēr ar 11 punktiem izcēlās Guntis Sīpoliņš.

Spēles sākumā aktīvāki bija viesi, kuri ātri iekrāja septiņu punktu pārsvaru, kuru gan tikpat žigli izsēja. Tiesa, pirmā ceturkšņa beigās Ogre atguva vadību un pēc pirmā nogriežņa bija vadībā ar 25:21. Otrajā ceturtdaļā ogrēnieši saglabāja vadību un pietuvojās desmit punktu pārsvaram, bet lielajā pārtraukumā komandas devās, rezultāta tablo vēstot 40:36 viesu labā.

Trešās ceturtdaļas gaitā Jūrmala pakāpeniski centās atspēlēties un divas minūtes pirms ceturkšņa beigām Uģis Pinete ar tālmetienu izvirzīja mājiniekus vadībā (54:52). Pēc tam Jūrmalas basketbolisti panāca četru punktu pārsvaru, bet ceturtās ceturtdaļas sākumā - jau plus septiņus punktus. Tiesa, jau trešdaļas ceturtajā minūtē Jānis Pozņaks atguva viesiem vadību (65:64).

Uz to ar tālmetienu atbildēja Ervīns Jonāts, un, viesiem vairāk nekā trīs minūtes neiekarojot grozu, Jūrmala iekrāja sešu punktu pārsvaru (71:65). Ogrei nesalaužot cīņas gaitu, Jūrmala svinēja uzvaru ar 77:71.

Pirms tam LBL pusfinālā Jūrmala pārliecinoši ar 0-3 piekāpās pašreizējajiem Latvijas čempioniem VEF Rīga, kamēr Ogre ar 1-3 atzina Ventspils pārākumu. Finālsērija, kas ilgs līdz četrām uzvarām, sāksies sestdien.

Jūrmalas komanda bronzas sērijā piedalās otro reizi. Pirmajā piegājienā 2014.gadā ar 1-3 tika zaudēts Jēkabpilij. Savukārt Ogre kļuvusi par 11.Latvijas pilsētu, kuras basketbolisti piedalās valsts čempionāta bronzas sērijā.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā savstarpējo spēļu bilance bija 3-1 Jūrmalas labā, tomēr maču rezultāti liecināja par spēku līdzsvaru, ko galotnē izjaukušas tikai sīkas nianses - 86:83, 85:82, 88:86 un 81:82.

Bronzas šerijā 18 reižu uzvarējusi komanda, kas pamatturnīrā finišējusi augstākā vietā, bet septiņos gadījumos virsroku guvusi komanda, kas bijusi zemākā vietā.

LBL regulāro sezonu pirmajā vietā noslēdza Ventspils, kas 29 mačos guva 26 uzvaras, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos sekoja VEF Rīga. Tikmēr Jūrmalai bija 21 uzvara 29 cīņās, bet 20 panākumus guva Ogre.

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos regulārajā čempionātā palika Valka/Valga, kam ar astoņiem panākumiem 29 cīņās sekoja LU. Savukārt ar tikpat uzvarām septītajā pozīcijā ierindojās Betsafe/Liepāja.

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos bija Jēkabpils, bet turnīra tabulu noslēdza Valmiera/ORDO, kas sakrāja četras uzvaras 29 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalījās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīja četru apļu turnīru, kamēr VEF Rīga spēlēja trīs apļus, bet Valka/Valga - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalījās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja VEF Rīga komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot Ventspili, kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi